Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фінляндія готова головувати в ЄС замість Румунії

Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіла заявив місцевому інформаційному агентству, що Гельсінкі готові прийняти піврічне головування в ЄС замість Румунії, проте від самого Бухареста ще не надходило такого клопотання.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на EUobserver.

"Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіла заявив інформаційному агентству STT, що Гельсінкі здійснюють підготовку для прийняття головування в ЄС, починаючи зі 1 січня, замість Румунії. Проте від самого Бухареста ще не надходило такого клопотання", - йдеться у повідомленні.

Раніше у понеділок президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що уряд Румунії не готове прийняти головування в Раді ЄС і зажадав відставки кабінету. Ця заява, однак, відкинула прем'єр-міністерка Віоріка Денчіле, яка запевнила, що Румунія готова до головування з точки зору як програми, так і з організаційної точки зору.

У вівторок новим міністром-делегатом Румунії з європейських справ був призначений Джордже Чамба, оскільки Віктор Негреску, який займав перш цей пост раніше, в суботу подав у відставку. В обов'язки цього члена уряду входить координація підготовки до шестимісячного ротаційного головування Румунії у Раді ЄС, яке розпочнеться 1 січня 2019 року. Зміна керівника цього міністерства викликала сумніви щодо здатності Румунії вперше після інтеграції в Євросоюз у 2007 році приступити до головування в Раді ЄС.

Нагадаємо, 1 жовтня президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ