Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фонд “Відродження” допоможе поповнити фонди бібліотек у сільській місцевості

Поповнити фонди сільських бібліотек допоможе нова ініціатива Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”. До 17 грудня 2011 року триває конкурс проектів, розрахований на шкільні, сільські, селищні та районні бібліотеки. Про це повідомили представники проекту.

Переможці конкурсу отримають можливість замовити літературу, передплатити періодику, придбати інші матеріали (аудіокниги, документальні чи художні фільми української та світової класики на DVD). Розмір одного гранту може становити до 20 тисяч гривень, а загальний бюджет конкурсу – 600 тисяч гривень.

До участі, окрім бібліотек із сільської місцевості, запрошуються громадські організації та благодійні фонди, що реалізуватимуть проекти в партнерстві з бібліотеками. Також вітаються проекти від громадських організацій і благодійних фондів, які передбачають організацію в обласних центрах України фандрейзингових і благодійних акцій зі збирання коштів і книжок для поповнення фондів бібліотек у сільській місцевості.

Список літератури для придбання бібліотеками включатиме до 1500 найменувань книжок, виданих в Україні впродовж 2009-2011 років – дитяча література, сучасна українська проза/поезія, українська класика, зарубіжна класика, дитячі енциклопедії, словники та довідкові видання, книги з історії, культури, політології, філософії й економіки.

При розгляді проектів перевагу надаватимуть бібліотекам із мінімальним рівнем поповнення фондів упродовж 2009-2011 років (внаслідок фінансово-економічної кризи та недофінансування з боку місцевих бюджетів).

Повний текст оголошення конкурсу та аплікаційні форми для бібліотек та громадських організацій можна знайти на сайті Міжнародного фонду “Відродження” (www.irf.ua), рубрика “Конкурси”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ