Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула-1 2020: до старту першої гонки сезону залишились лічені години

Вальттері Боттас
Вальттері Боттас
1/3
Незважаючи на пандемію та жорстокі карантинні обмеження, "Формула-1" таки розпочне цьогорічне змагання. Перша гонка відбудеться сьогодні на трасі Red Bull Ring в Австрії.

Після вчорашньої кваліфікації, першу позицію на старті зайняв Вальттері Боттас, який був швидшим за свого напарника Льюїса Хемілтона у всіх трьох сегментах кваліфікації і виграв поул з відривом 0,012 секунди від чинного чемпіона світу Формули-1.

На третій позиції стартової решітки розташувався пілот Red Bull Racing Макс Ферстаппен. Доволі несподіваною вийшла кваліфікація в команди Ferrari, пілоти якої Себастьян Феттель та Шарль Леклер розташувались на 11 та 8 місцях стартової решітки відповідно.

Отже, перша гонка сезону 2020 відбудеться сьогодні, 5 червня, о 16:10 на трасі Red Bull Ring  в австрійському Шпільберзі. Наступні за розкладом перегони мають відбутися 12 липня на цій самій трасі. 

Варто нагадали, що сезон 2020 року повинен був розпочатися ще в березні і мас стати рекордним за кількістю етапів, але через пандемію коронавірусу перші десять етапів були скасовані. Керівництву чемпіонату світу довелося складати оновлений розклад. 

Окрім цього, прес-служба "Формули-1" наголосила, що організація серйозно ставиться до безпеки проведення чемпіонату та в період з 26 червня по 2 липня провела масове тестування всіх учасників на наявність COVID-19. Заявляється, що аналізи здали 4032 людини - жоден з тестів не дав позитивний результат, тобто, всі учасники виявилися здоровими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ