Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Франція надасть підтримку закладам Львівщини для покращення умов проживання переселенців

Сьогодні, 28 червня, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко виступив онлайн на засіданні муніципальної ради міста Монпельє, що у Франції. Представники Монпельє готові надати підтримку закладам області, де проживають внутрішньо переміщені особи.
фото - пресслужба ЛОВА

«Ми дуже шануємо солідарність Франції у цей дуже складний час не лише для України, але для всієї Європи. Навіть не потрібно говорити про чергові звірства російських солдатів: усі бачили вчорашній ракетний удар по Кременчуку, ще раніше обстріли Києва: дитячі садки, об’єкти інфраструктури. Щодня від рук Росії в Україні гинуть десятки та сотні людей. Я хочу подякувати всім країнам ЄС, кожному свідомому європейцю, які своїм рішенням долучилися до того, що Україна отримала статус кандидата в ЄС, і це важливо для всієї Європи. Ми спільно повинні забезпечити стабільний розвиток Європи і покласти край невігластву і маразму кремлівських диктаторів  і білоруських підсобників, які всіляко сприяють цьому. Ми спільно зупинимо цю війну, перемога буде за світлом. Сьогодні Україна відзначає День Конституції і ми чітко розуміємо, що Україна - унітарна, неподільна, суверенна, європейська держава»,-  зазначив Іван Собко.

Він також наголосив представникам Монпельє, що Львівщина – одна з областей, які прийняли і продовжують приймати значну кількість українців, які втікають від війни. Так, лише офіційно на території області зареєструвались як переселенці майже 250 тис людей. Ті, хто залишаються в області потребують тимчасового та постійного місця проживання.

Львівська ОВА продовжує роботу не лише над пошуком житла, але й над облаштуванням вже існуючих приміщень, які певний час не використовувались. В тому числі йдеться про гуртожитки навчальних закладів. І зрозуміло, що для проживання такі будівлі потребують техніку, меблі тощо.

І таку підтримку готові надати французькі партнери.

Також як розповів керівник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Львівській області Віктор Степанюк представники Монпельє готові прийняти на канікули з два десятки дітей-переленців.

Нагадаємо, що це вже не перша співпраця з представниками Франції щодо дозвілля дітей вразливих категорій, в тому числі тих, які постраждали від війни в Україні. Наразі департамент соціального захисту населення Львівської ОВА завершує формувати групу із 60 дітей вразливих категорій, в тому числі ВПО для відвідин Франції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ