Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція вперше з часів Другої світової відкликає свого посла в Італії

Міністерство закордонних справ Франції вирішило відкликати для консультацій свого посла в Італії через безпрецедентну ситуацію, яка склалася у відносинах двох країн.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на Reuters.  

"Уряд французького президента Еммануеля Макрона відкликав свого посла у Римі в четвер безпрецедентно з часів Другої світової війни, заявивши, що йому набридли "системні, безпідставні" атаки італійських політичних лідерів проти Франції", - йдеться у повідомленні.

Дипломатичні джерела повідомили, що Париж вирішив діяти після словесних нападів з боку італійських міністрів, очолюваних заступником голови уряду Луїджі ді Майо, керівником партії "Руху 5-зірок".

"Франція протягом кількох місяців була об'єктом неодноразових, безпідставних нападів та скандальних заяв", - заявили у МЗС Франції.

"Існування розбіжностей - це одне, але маніпулювання відносинами задля виборчих дивідендів - це інше", - додали у міністерстві, назвавши поведінку Італії найгіршою з часів Другої світової війни, коли Беніто Муссоліні оголосив війну Франції у 1940 році.

Хоча Франція вперше відкликає свого посла з Італії з 1945 року, це явище не є безпрецедентним серед членів ЄС. У 2016 році Греція відкликала свого посла з Австрії, а у 2017 році Угорщина відкликала свого посланника до Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ