Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція виділила 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні, - Зеленський

У вівторок, 8 лютого, із робочим візитом до Києва приїхав президент Франції Еммануель Макрон. За день до візиту в Україну Макрон побував у Москві, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Їхні переговори тривали понад п’ять годин
фото - Укрінформ

Про це інформує НВ.

Це перший візит президента Франції до України за 24 роки (після Жака Ширака в 1998-му). Разом із Макроном Київ відвідає французький міністр закордонних справ Жан Ів Ле Дріан, він зустрінеться із головою МЗС України Дмитром Кулебою.

У Києві Еммануель Макрон веде переговори з українським президентом Володимиром Зеленським, їхня зустріч розпочалася о 12:50.

Зокрема Зеленський повідомив, що Франція виділила 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні.

"Підтримка економічна є дуже важливою, і ми дуже цінуємо такий крок солідарності з іншими державами, потужний крок саме з боку Еммануеля, з боку Франції - виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні. Це справді нам допоможе стабілізувати нашу економіку. Ми зараз уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної сталості України", - сказав він.

Також Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Франція спільно побудують у Миколаєві катери для Держприкордонслужби.

Під час прес-конференції заявив, що Україна і Франція домовилися про постачання 130 локомотивів французької компанії Alstom на загальну суму 900 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ