Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Французькі вчені шукають добровольців, які лежатимуть у ліжку 2 місяці за €16000

Дослідники Французького інституту космічної медицини оголосили про вакансію мрії – вони шукають 24 чоловіків, які погодяться протягом 60 днів робити все лежачи у ліжку. Добровольці отримають за це платню – €16 000, йдеться на The Guardian.

Науковці хочуть таким чином досліджувати мікрогравітацію – стан віртуальної невагомості, та його наслідки.

24 щасливців – спортивних молодиків віком 20-45 років, які не курять, не є алергіками та мають індекс маси між 22 and 27 – тестуватимуть за 2 тижні до експерименту в ліжку, протягом 60 днів та через 14 днів після нього.

"Ідея дослідження полягає у тому, щоб відтоврити стан невагомості, як на Міжнародній космічній станції", – розповів координатор проекту Ернод Бек.

Бек розповів, що протягом перших 2 тижнів науковці проводитимуть серію тестів із добровольцями. Вони також спостерігатимуть протягом 60 днів за чоловіками, які постійно лежатимуть у ліжку, щоб вони тримали голову ледь нахиленою під кутом менше 6 градусів.

"Це все заради науки, тому робота не така легка. як може здатися на перший погляд. Людина повинна бути готова їсти, митися, та виконувати усі свої справи лежачи в ліжку", – наголосив Бек.

Протягом останніх 2 тижнів дослідження добровольцям дозволять "ступити на землю" й перевірятимуть, як вони почуваються та дають собі раду з повсякденними справами.

Подати заявку можна за лінком.

Українська правда.Життя

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ