Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Французькі війська можуть мати небойову роль в Україні – глава МЗС

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне спробував роз’яснити коментарі президента Еммануеля Макрона про те, що Париж може відправити війська в Україну для конкретних потреб, але не для участі у війні проти Росії.

Про це він сказав під час виступу у французькому парламенті 27 лютого, пише Суспільне з посиланням на Reuters.

"Ми повинні розглянути нові дії на підтримку України. Вони мають відповідати дуже конкретним потребам. Я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території. Деякі з дій можуть вимагати присутності на українській території, не переходячи при цьому поріг бойових дій. Нічого не можна виключати. Це було і залишається сьогодні позицією президента Республіки", — сказав Сежурне.

Французькі дипломати заявили, що ідея Макрона полягала в тому, щоб розпалити дискусію з цього приводу, але конкретних планів у цьому напрямку немає.

Це спровокувало низку відповідей союзників, які заявили, що не мають наміру надсилати війська в Україну.

Напередодні Макрон не виключив, що європейські країни надішлють війська в Україну, але попередив, що на даному етапі немає консенсусу, оскільки союзники погодилися докладати більше зусиль, щоб швидше доставити боєприпаси до Києва.

Це спровокувало низку відповідей союзників, які заявили, що не мають наміру надсилати війська в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ