Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Французький подарунок для української армії

Француженка перейнялася долею українських бійців. Художниця-бретонка Жозе Колоскет надіслала до Львова дев’ять власних картин. Всі вилучені кошти з продажу, підуть на підтримку української армії. Повідомило Радіо Львівська хвиля.

Художниця Жозе Колоскет живе у Бресті. Вона давно спілкується з українською діаспорою у Франції і щодня бачить, як жінки-волонтерки допомагають українським бійцям на Сході. Француженка, без будь-якого українського коріння, захотіла доєднатися до українських дівчат за кордоном і передала свої роботи на Львівську Хвилю на продаж. Виручені кошти, будуть використані на потреби воїнів АТО на Сході.

Картини до Львова з Франції привезла дружина загиблого воїна на Сході Віра Крепець.  Минулого року, вона взяла участь у спільному проекті французької асоціації «ІруазУкраїна» та Львівської Хвилі «Частинка себе». Програма забезпечувала реабілітаційну поїздку до Бреста для сімей, які втратили на війні годувальників. Там художниця Жозе, яка живе по сусідству з українською діаспорою, і познайомилася з Вірою. Бретонка подарувала одну із своїх картин, а інші – попросила передати в Україну.

На фото учасниця проекту «Частинка себе» Віра Крепець та художниця Жозе Колоскет

Працівники Львівської Хвилі надали дев’ять робіт французької художниці в арт-галерею Вишинської (вул. Фурманська 5/3). Там вони експонуються. В основному, на картинах зображений французький побут та люди у мистецтві: балерини, музикант. Роботи виконані в класичній техніці – олійний живопис. Перші дві картини вже знайшли свого власника, а це − додаткові 2 000 гривень на підтримку армії.

«Жозе – артистична людина, яку зацікавила доля нашої держави. Картини продаються по дуже гарних цінах. Найдорожча робота коштує 3 тисячі. Картини могли б придбати колективно, наприклад, на подарунок шефу. Директор б пам’ятав, що долучився до доброї справи.

Дуже хотілося, щоб люди купували і допомагали армії, а взамін – мали би прекрасний витвір мистецтва вдома», − говорить галеристка Ірина Вишинська.

Львівська Хвиля закликає містян не бути байдужими і не зупинятися у допомозі хлопцям на Сході. Кожна вилучена гривня, з продажу картин Жозе Колоскет – піде на підтримку української армії.

«Непроголошена війна на Сході триває,хлопці захищають нашу країну, гинуть, потребують нашої допомоги і підтримки. Радіо «Львівська Хвиля» дякує нашим слухачам з Франції  за непереставану допомогу. Не можна зупинятись, поки наші хлопці на Сході захищають нас із Вами від агресора», − говорить генеральний директор радіо «Львівська Хвиля» Мирослав Хом’як.

Арт-галерея працює з 10:00 до 18:30 щодня. 

Валентина Балабанова для радіо "Львівська хвиля".

Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Фото, Валентина Балабанова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ