Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

G7 хочуть запровадити закони для регулювання ШІ

Країни-члени "Великої сімки" обговорюють питання ухвалення законодавства, яке регулюватиме застосування технологій, пов’язаних зі штучним інтелектом.

Про це повідомляє видання Reuters.

"Група семи розвинених країн має ухвалити "засноване на ризику" регулювання штучного інтелекту, погодилися їхні міністри з цифрових технологій у неділю, оскільки європейські законодавці поспішають ухвалити закон про штучний інтелект, щоб забезпечити дотримання правил для нових інструментів, таких як ChatGPT", — йдеться у повідомленні.

Регулювання водночас має зберегти відкрите та сприятливе середовище для розвитку технологій штучного інтелекту, а також ґрунтуватися на демократичних цінностях.

"Ми плануємо організувати майбутні дискусії G7 щодо генеративного штучного інтелекту, які можуть включати такі теми, як управління, захист прав інтелектуальної власності, в тому числі з авторськими правами, сприяння прозорості, боротьба з дезінформацією", включно з маніпулюванням інформацією з боку іноземних сил", — зазначили міністри.

Міністр цифрових технологій Японії Таро Коно наголосив, що крім проблем інтелектуальної власності країни G7 визнали ризики для безпеки, оскільки штучний інтелект може продукувати фейкові новини та руйнівні рішення для суспільства, якщо дані, на яких він базується, є несправжніми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ