Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гагалюк: необхідно з холодним розумом і гарячим серцем протидіяти коронавірусу

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/4
Сьогодні, 25 березня, відбувся черговий брифінг щодо актуальної інформації по темі коронавірусу. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

На початку перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк розповів про сьогоднішнє засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту, під час якого було затверджене фінансування, у першу чергу, тих лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус.

ʺСпільними зусиллями обласної ради, Львівської ОДА, волонтерів вдалося віднайти на ринку 49 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), які будуть закуплені упродовж квітня, поставки розпочнуться з 5 квітня і триватимуть до середини травня. Це та кількість, яка зараз є оптимальною для того, щоб зустріти належним чином коронавірус, який, на жаль, прийде і на Львівщину.

Також буде закуплено монітори спостереження 30 – 50 штук. Їх остаточна кількість залежить від наявність пропозицій на ринкуʺ, - зауважив він.

Богдан Гагалюк також подякував меценатам, які за власні кошти вже придбали додаткові апарати ШВЛ, які надійдуть упродовж 1 – 10 квітня. ʺЦе такі фірми як ʺМоршинськаʺ, ʺКомпанія Ензимʺ, ʺКормотехʺ. Вони передадуть апарати медичним закладам Львова й областіʺ, - поінформував посадовець.

Богдан Гагалюк за допомогу галузі охорони здоров’я окремо подякував волонтерам. ʺЯк в 2014 році, так і в 2020 році першою відгукнулася  ʺНародна Самооборона Львівщиниʺ, якій вдалося законтрактувати 5 апаратів ШВЛʺ, - розповів перший заступник голови облради.

Підсумовуючи, Богдан Гагалюк образно наголосив, що необхідно з холодним розумом і гарячим серцем протидіяти коронавірусу. ʺМаємо дотримуватися всіх санітарних норм, карантинних заходів. Тоді вся Львівщина з честю пройде цей складний період і, маю надію, вже в травні перейде до звичного стабільного режиму життєдіяльностіʺ, - сказав він.

У свою чергу заступник голови Львівської ОДА Іван Собко поінформував про результати засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, створеного на виконання доручення комісії з питань ТЕБ та НС.

ʺЧерез загрозу поширення коронавірусу на широке коло мешканців Львівщини, враховуючи підтвердження двох випадків цією інфекції в області, комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про визначення режиму у Львівській області як надзвичайної ситуації. Прошу не плутати з надзвичайним станом, який вводить Верховна Рада України. Відтак всі людські, фінансові та інші ресурси, які необхідні для протидії і ліквідації наслідків по даній надзвичайній ситуації, буде централізовано, у випадку необхідності.

Також було затверджено кількісний і персональний склад штабу, який налічує 57 осіб – медики, управлінці, правоохоронці, військові.

Крім того, буде розроблено уніфіковану форму подачі інформації та звітності медичними закладами для, у першу чергу, журналістів і громадськості. Оскільки інформація має бути правильна, перевірена і достовірна, закликаю всіх керуватися лише офіційними джерелами інформації.

Враховуючи те, що найбільш вразливою групою людей від коронавірусу є особи пенсійного, похилого віку та окремі категорії соціально незахищених громадян, ми розглянули питання максимальної мобілізації зусиль і ресурсів для допомоги таким категоріям громадян.

І головне – ми закликаємо неухильно виконувати норми двох постанов Кабінету міністрів України, пов’язаних з коронавірусом. Зважаючи на те, що  є деякі суперечності щодо заборони діяльності суб’єктів господарювання, вирішено звернутися до центральних органів влади для врегулювання такої ситуації. Ми свідомі того, що не можна допустити згортання економіки, але одночасно необхідно вживати всіх заходів протидії і поширенню коронавірусу.

Закликаю всіх максимально дотримуватися карантинних заходів!ʺ, - сказав Іван Собко.

Додамо, що керівники медичних установ, які є на передовій в боротьбі з коронавірусом (Львівська обласна інфекційна лікарня, Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та 8-ма міська клінічна лікарня міста Львова), розповіли про стан справ в кожній установі, які вжито заходи, а також щодо наявності та відсутності необхідних медичних апаратів і препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ