Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Галичанка" пройшла далі в єврокубку завдяки незарахованому голу з сиреною

Чемпіон України з гандболу серед жінок - львівська "Галичанка" - продовжує шлях у єврокубковому сезоні. В 1/16 фіналу Кубка Європи ЄГФ українки змогли з різницею в один м'яч вибити чемпіонок Словаччини, "Ювенту".

Про це інформує Суспільне.

Після жеребкування тренер "Галичанки" називав суперниць одним з претенденів на перемогу в єврокубку, перший матч львів'янки вдома виграли з різницею у п'ять голів - 27:22. Для виходу в наступний раунд "Галичанці" потрібно було не програти з різницею у п'ять та більше голів на виїзді.

Однак уже на старті гри у Словаччині поєдинок пішов не за сценарієм українок - після 12 хвилин "Галичанка" програвала 1:7. До кінця тайму львів'янки скоротили відставання до необхідного, але були позаду - 8:11.

Перевага "Ювенти" в 3-4 м'ячі трималася майже увесь другий тайм, який був малорезультативним. А на 52-й хвилині словачки вийшли уперед з різницею у п'ять м'ячів - 21:16, що уже не підходило українкам.

"Галичанка" реалізувала дві наступні атаки, перетворивши рахунок на прийнятний для себе 18:22 за шість хвилин до кінця гри! За цей проміжок часу жодна з команд забити не змогла, хоча і словачки, і українки провели ряд атак.

Рахунок так і залишався 22:18 на користь "Ювенти", який виводив далі "Галичанку".

Утім, за 10 секунд до кінця матчу львів'янки втратили м'яч на своїй половині поля, суперниці швидко розіграли штрафний і нанесли кидок приблизно з 12 метрів - м'яч від перекладини залетів у ворота. Та судді не зарахували цей гол - у момент польоту м'яча пролунала фінальна сирена, матч закінчився!

"Ювента" намагалася оскаржити це рішення, але судді з Польщі не змінили його - гол, який виводив господарок далі в єврокубку, не було зараховано. Відповідно, "Галичанка" пройшла в 1/8 фіналу Кубку Європи ЄГФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ