Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» у Балтійській лізі: дві перемоги та поразка

Третій з’їзний тур Балтійської жіночої гандбольної ліги сезону 2017/2018 проходив з 2 по 4 березня у білоруському Гомелі. Львівська «Галичанка» зіграла три матчі: у двох святкувала перемогу, в одному зазнала поразки від чемпіона Балтійської ліги попереднього сезону – ГК “Гомель” (Білорусь).

Спочатку 2 березня у вранішньому матчі підопічні Тетяни Штефан та Анжели Савченко поступилися ГК “Гомель”  з рахунком 21:26 (8:10). Але того ж дня у вечірній грі впевнено здолали іншу білоруську команду  “Городнічанку” – 29:16.

У другий день змагань, 3 березня, перемогли литовський «Жальгіріс». Гра була надзвичайно цікавою та напруженою: після першого тайму рахунок був нічийним –  14:14, але у другому таймі «галичанки» впевнено пішли у відрив й у підсумку здобули перемогу – 30:21.

Ще один матч між «Галичанкою» та «Гомелем», який мав відбутися у третій змагальний день, 4 березня, перенесли на наступний тур. Цю гру відтермінували за клопотанням тренерів «Галичанки», які вважають, що протистояння з «Гомелем» має відбутися на нейтральній території, а не на домашньому майданчику білорусок.

Результати ігор «Галичанки» у третьому  турі Балтійської ліги сезону 2017/2018:

«Галичанка» – «Гомель» – 21:26 (8:10);

 «Галичанка» – «Городнічанка» (Гродно, Білорусь) – 29:16 (14:7);

 «Галичанка» – «Жальгіріс» (Каунас, Литва) – 30:21 (14:14).

Другий тренер «Галичанки» Анжела Савченко проаналізувала виступ своєї команди у третьому турі:

«До Білорусі ми прибули пізно ввечері 1 березня, а вже на ранок 2 березня нам поставили такий відповідальний матч з «Гомелем».  Почали гру ми непогано: повели в рахунку, добре діяли у нападі попри те, що суперниці потужно захищалися.  Але потім нерезультативно зіграли в  більшості й  двічі не забили пенальті, що й дозволило «Гомелю» обійти нас у першому таймі – 10:8.

За перші десять хвилин другого тайму білорускам вдалося відірватися на п’ять м’ячів, а ми за цей відрізок не забили жодного разу – це й вплинуло на подальший розвиток гри, адже нам довелось скорочувати різницю вже у сім м’ячів. Наздогнали ми непогано – на 25-ій хвилині тайму наше відставання зменшилося до трьох м’ячів. Але принаймні звести гру до нічиєї, на жаль, не змогли та в підсумку програли п’ять м’ячів.

Проаналізували матч і побачили, що не реалізували у ньому п’ять пенальті. Якби забили всі семиметрові, то вже була б нічия.  Проте відзначу, що команда боролася, особливо проявила себе  Марина Коновалова –  реалізувала шість з шести кидків й заробила три пенальті у ворота суперниць.

Звичайно, що тепер працюватимемо над семиметровими, адже і в наступних матчах не реалізували два пенальті  – по одному  у грі з «Городнічанкою» та «Жальгірісом».

У матчі з «Жальгірісом» перший тайм завершився внічию. Ніколи намагаюсь не обговорювати суддівство, але направду, воно не відзначалося найвищим рівнем.  Було багато видалень, деякі наші гравці вже у першому таймі мали по два видалення й знаходилися під загрозою отримання червоної картки. У перерві дівчата зібралися й другий тайм відіграли на відмінно. Знову впорались в нападі, результативними  кидками проявили себе півсередні. Наприклад, Наталія Воловник –  усі її п’ять кидків по воротах завершилися голами і кожен гол був дуже видовищним. Ілона Гайкова не боялася брати ініціативу на себе і забила два пенальті. Добре спрацювали і в захисті – за всі 30-ть хвилин другого тайму пропустили лише сім голів.

Щодо гри  з Городнічанкою, то тут дали більше відпочити гравцям основного складу  й дозволили пограти абсолютно всім».

Четвертий тур Балтійської ліги прийматиме литовська Гарлява в середині квітня. А пятий тур, який стане фінальним, планують провести у  Львові.

ГК «Галичанка»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ