Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

​Галичанка вдруге поспіль виграла Суперкубок України

Гандболістки львівської «Галичанки» вдруге поспіль стали володарями національного Суперкубка.

Команда Тетяни Штефан та Анджели Савченко вкотре довела, що в Україні цій команді немає рівних. У матчі, що відкривав новий гандбольний сезон в Україні, львів’янки з рахунком 34:23 обіграли херсонську «Дніпрянку». Матч відбувся у Львові в палаці спорту «Галичина».

Незважаючи на невдалий старт матчу (0:2 на користь гостей), «Галичанка» поступово перехопила інціативу і довела свій вищий клас над суперником. Дуже часто у цьому матчі «Галичанка» використовувала свою головну зброю – контратаки. З ними гравці «Дніпрянки» переважно не справлялися. Хоч і протягом усього матчу «Галичанка» вела у рахунку, «Дніпрянка» під керівництвом своїх тренерів Бориса та Михайла Милославських намагалася давати бій супернику, не відстаючи у рахунку з великою різницею голів.

Хоч і склади обох команд у порівнянні з минулим сезоном суттєво змінилися, сама ж гра між цими суперниками не особливо. Протягом двох 30-хвилинок «Галичанка» неодноразово доводила хто є господарем в українському жіночому гандболі. Матч завершився переконливою перемогою «Галичанки» з рахунком 34:23.

Переможця та срібного призера національного Суперкубка нагороджував головний тренер жіночої національної збірної України з гандболу Борис Чижов, начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін та заступник начальника управління молоді та спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Незважаючи на закономірну перемогу «Галичанки» у матчі проти «Дніпрянки», гра діючих чемпіонок України не може повністю радувати головного тренера команди Тетяну Штефан та президента клубу Романа Федишина. У неділю, 10 вересня, «Галичанка» зіграє перший євробкубковий матч сезону, а відтак на виправлення помилок залишилося не так багато часу. Перший матч кваліфікації Кубка ЄГФ проти голландського «Далфсена» «Галичанка» проведе у Львові, 10 вересня, у палаці спорту «Галичина».

Нагадаємо, кількома тижнями раінше гравці «Галичанки» взяли участь у масштабному проекті OlympicLab, організованого за підтримки національного олімпійського комітету України у Львівській області. Окрім дітей з Львівської та Донецької областей участь у проекті взяли і керівники НОКу Львівщини, серед яких був і його керівник Юрій Турянський. В рамках проекту гравці «Галичанки» провели майстер-клас та відкриті тренування. Модератором заходу виступила Віра Передерій – майстер спорту міжнародного класу з художної гімнастики України, фіналістка Ігор ХХІХ Олімпіади 2008 року в Пекіні.

noc.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ