Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Галичанка" з першого місця вийшла до фінального етапу чемпіонату України

Дев’ятнадцять перемог у двадцяти іграх – львівські гандболістки гідно завершили перший етап чемпіонату України серед жінок.

І з першого місця турнірної таблиці вийшли до наступного  етапу, на якому безпосередньо розігруватимуть медалі. Їх суперниками стали ужгородські «Карпати». Незабаром розпочнеться завзята боротьба! Залишилось дочекатися, хто ж буде третьою командою медальної групи «А»

30-31 березня  львівська «Галичанка» приймала на домашньому майданчику київський «Спартак». Команди зіграли дві гри в межах десятого туру чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2017/2018 рр.

«Галичанки» без проблем здолали столичних гостей з рахунками 28:17 (18:9) та 34:19 (21:9) у першому та другому матчах відповідно.

Найбільшою кількістю результативних ударів за сумою двох ігор у львів’янок відзначилися Наталія Стрюкова (13 голів), Ілона Гайкова (11 голів) та  Анастасія Баранович (10 голів ).

В межах 10-го туру також свої матчі зіграли тернопільський  «Економунівер» та ужгородські «Карпати». «Карпати» на виїзді двічі перемогли тернополянок з рахунками 32:22 та 32:20.

Отож, після 10-ти турів  одноосібним лідером у турнірній таблиці є «Галичанка», в активі якої 38 очок. На другому місці – «Карпати» – 29 очок. Ці команди переходять до групи «А» на  наступному етапі чемпіонату України. Нагадаємо, що  ігри десятого туру завершують перший етап чемпіонату.  Надалі команди будуть поділені на дві групи. У тріо «Б» потраплять команди, які посіли 4-6 місця після першого етапу. У групі «А» опиниться перша трійка, яка й розіграє медалі національної першості.

Хто складе компанію «Галичанці» й «Карпатам» у групі «А» визначиться вже незабаром у протистоянні херсонської  «Дніпрянки» та миколаївського «Реалу». Ігри цих команд перенесено на  6-7 квітня. Початок ігор: 6 квітня – о 17 годині; 7 квітня – о 12 годині. За попередньою інформацією ігри транслюватимуть наживо. Очікується дуже цікаве протистояння. Адже «Дніпрянку» та «Реал» в турнірній таблиці розділяє тільки одне очко: у херсонок – 20 очок , у миколаївок – 19. І лише одна з  цих двох команд пройде в групу «А», ті ж, кому не поталанило, потраплять до групи «Б» разом з київським «Спартаком» та тернопільським «Економунівером».

На другому етапі відбудеться ще три тури – з 11 по 13. Всі очки, зароблені командами на першому етапі, зберігаються. Відповідно до нововведення цього сезону, якщо після завершення 26 ігор  різниця в очках між командами, що зайняли 1-е та 2-е місця становить 7 очок та менше, то для визначення чемпіона України між цими двома командами проводиться серія ігор до двох перемог за системою «плей-офф».

ГК «Галичанка»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ