Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» зіграла на міжнародному турнірі в Польщі

У польському Щецині завершився міжнародний турнір Police summer cup 2018, участь у якому взяла й львівська «Галичанка».

Суперниками українок були дві польські команди («Заглембє» (Любін) і «Погонь Щецин»)  та одна норвезька (Скрім Конгсберг). Турнір тривав два дні, 10-11 серпня, та вийшов цікавим й інтригуючим, оскільки всі команди достатньо сильні, мають досвід виступів у єврокубках.

«Заглембє» (Любін) – одна з найтитулованіших жіночих команд у Польщі: володар Кубка Польщі-2018, переможець та неодноразовий призер чемпіонатів країни. «Погонь Щецин» – багаторазовий чемпіон Польщі та учасник європейських кубків, срібний призер Кубка Польщі-2018, а кількома роками раніше ця команда  досягла одного з найбільших своїх успіхів на європейській арені, діставшись фіналу.Кубка Виклику. А ось норвезький Скрім Конгсберг цікавив тренера «Галичанки» не лише як сильний суперник, але й ще з однієї  причини

Наставник «Галичанки» Василь Козар: «Міжнародний турнір у Щецині дуже хорошого рівня і, що для нас важливо, за участі скандинавської команди. Це не лише цікаво, але й вкрай корисно. Адже на початку осені ми стартуємо у Єврокубку грою з данським «Віборгом». Це дуже прогресивна і специфічна команда, схожих в українському чемпіонаті нема. Тому матч з норвезькою командою Скрім Конгсберг в межах Police summer cup 2018 ми розглядаємо як етап підготовки до Єврокубка. Стиль норвежок схожий до данського – це скандинавський гандбол, отож, для нас це новий та необхідний досвід. Я хочу подивитися свою команду в дії, виявити недоліки, й матимемо ще трохи часу до Єврокубка, щоби попрацювати над помилками та у разі потреби щось змінити».

І хоча «Галичанка» поступилася опоненткам на турнірі, однак намічені завдання було втілено: тренер побачив команду в умовах змагальної боротьби, а гравчині відчули скандинавський стиль. Варто додати, що львів’янки старалися, просто для багатьох це був перший виступ у дорослому гандболі, адже склад команди суттєво оновився і омолодився. Це зазначили й самі господарі змагань – «Погонь Щецин», представляючи нашу команду на своєму сайті. З сайту http://www.summercup.pl про  «Галичанку»

«Чинні чемпіони України випередили в останньому сезоні  другу команду турнірної таблиці  ГК «Карпати» аж на 13 очок! Перед цим турніром (Police summer cup 2018) «Галичанка»  зазнала значних змін, багато ключових гравців змінили домашній клуб і перебралися до іноземних команд. Натомість (як пишуть на сайті «Галичанки») прийшла “амбітна молодь”. Середній вік гравців в межах 19-ти років.

«Галичанка» Львів є неодноразовим учасником європейських кубків. У сезоні 2014/15 команда зі Львова дійшла до півфіналу Кубка Виклику, в якому поступилася нашій команді   у дуже запеклій боротьбі».

Результати всіх матчів Police summer cup 2018:

Скрім Конгсберг – «Погонь Щецин» – 23:25

«Заглембє» (Любін) – «Галичанка» Львів – 28:25

«Заглембє» (Любін) – Скрім Конгсберг – 33:27

«Погонь Щецин» – «Галичанка» Львів  – 34:32

 Скрім Конгсберг – «Галичанка» Львів – 35:32

 «Погонь Щецин» – «Заглембє» (Любін) – 26:24

Переможцем турніру другий рік поспіль стали його господарі – «Погонь Щецин».

Отож, новенькі «Галичанки» бойове хрещення пройшли, а бувалі гравці статистикою порадували. Одразу троє гандболісток «Галичанки» увійшли в ТОП-5 кращих бомбардирів турніру: це Ілона Гайкова (26 забитих м’ячів) , Тетяна Поляк (18) та Ірина Стельмах (15). До того ж Гайкова та Поляк цей рейтинг очолили.

Нагадаємо, що з 17 по19 серпня вперше у нашому місті проходитиме відкритий Кубок Львова з гандболу серед жінок. Окрім «Галичанки» за львівський кубок поборються ще кілька сильних команд, у тому числі й з-за кордону.

ГК «Галичанка»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ