Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Галицьке музичне товариство налагоджує зв’язки з Віднем

Четвертого та п’ятого березня керівники Галицького музичного товариства відвідали Відень, щоб познайомити з товариством представників віденського світу музики. Про це інформує прес-служба Галицького музичного товариства.
Фото: Галицьке Музичне Товариство

Почесна президентка товариства Зоряна Кушплер, яка вже багато років є солісткою Віденської опери, а також директори ГМТ Тарас Демко та Іван Остапович провели кілька важливих зустрічей для налагодження зв’язків між культурними амбасадорами України та Австрії.

Зокрема, представники ГМТ зустрілися з головним архіваріусом Віденського музичного товариства Musikverein Wien Отто Біба. Він повідомив, що що Галицьке музичне товариство активно комунікувало з Віденським у 19 столітті. В архівах Віденської філармонії збереглися відповідні документи. Представники України та Австрії домовилися про творчу співпрацю між двома музичними товариствами. Пан Отто Біба отримав з рук директорів ГМТ картку почесного члена Галицького музичного товариства.

Також почесним членом ГМТ став дириґент та композитор Курт Шмід. Засновник Wiener Strauss Gala Orchestra, котрий багато років керує симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії, відомий своїм внеском у розвиток міжнародних культурних зв’язків між Україною та країнами Європи. Завдяки пану Шміду, Луганський оркестр почули у Відні, він розширив свій репертуар і після окупації Донбасу продовжує працювати в Северодонецьку. Курт Шмід отримав картку почесного члена Галицького музичного товариства.

Третю картку почесного члена ГМТ у цій поїздці отримав граф Ґреґор Розумовський. Нащадок Кирила Розумовського, останнього українського гетьмана Запорізької Січі, регулярно відвідує Україну та підтримує міцні зв’язки з батьківщиною предків. Він історик за фахом і спеціаліст по Східній Європі (зокрема, Україні), працював журналістом, співробітником аналітичного центру у Відні, експертом в підрозділі Єврокомісії з питань розширення ЄС, володіє консалтинговою компанією. Граф Ґреґор Розумовський у своєму салоні у Відні часто приймаєте українські культурні заходи.

Галицьке музичне товариство планує й надалі поглиблювати та розвивати зв’язки з Віднем та іншими столицями класичної музики.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 2 лютого у Будинку вчених відбувся урочистий вечір з нагоди відновлення діяльності Галицького музичного товариства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ