Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Галицькі лікарі – лицарі ордена Богдана Хмельницького

У Львові, колектив Військово-медичного клінічного центру Західного регіону тепло привітав демобілізованих колег із врученням державних нагород, - спеціальний кореспондент Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія".

Зокрема, Указом Президента України Петра Порошенка орденом Богдана Хмельницького III ст. було відзначено особливі заслуги із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності та безпеки України майора медичної служби Романа Савки, капітанів медичної служби Юрія Чаплі, Романа та Андрія Собків.

Як зазначив у короткому виступі начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда на рахунку кожного з них за час проходження служби у 66-му військовому мобільному госпіталі - сотні врятованих життів: воїнів Антитерористичної операції та мирних жителів Донецької області.

–​  У межах медичного забезпечення особового складу підрозділів Збройних Сил України, які задіяні для проведення АТО на Донбасі їм неодноразово доводилося ризикуючи власним життям виконувати бойові завдання з порятунку інших. Служба і діяльність цих лицарів - яскравий приклад патріотизму і любові до своєї землі, Держави і народу.

Дякую, перш за все батькам, сім’ям та родинам цих чоловіків за те, що виховали справжніх патріотів України. Також чимало добрих слів маю на адресу професорсько-викладацького складу Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за надані якісні знання сьогоднішнім винуватцям зібрання. А ще радію за трудові колективи Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, у чиїх рядах вони набували знань й стали справжніми лікарями.

Варто зазначити, що галицькі лікарі чи не найпершими відгукнулися на заклик військових колег про допомогу. Чимало з них добровольцями пішли до військкоматів, а згодом – самовіддано виконували бойові завдання у складі мобільних лікарсько-сестринських бригад та мобільних госпіталів в зоні проведення Антитерористичної операції. Їхні колеги в тилу також не залишалися осторонь, а допомагали усім чим могли землякам – збирали кошти на ремонт та придбання спеціалізованої автомобільної техніки, інструментів та пристроїв для поповнення матеріально технічної бази мобільного госпіталю, який в числі перших було розгорнуто в одному з прифронтових міст на Сході країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ