Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Галицький суд продовжить розгляд справи топ-хабарника

6 квітння о 10:30 Галицький районний суд Львова розгляне справу за позовом екс-замдиректора «Західукргеології» Ігоря Михайловського до ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» про поновлення на роботі та оплату за час вимушеного прогулу.

Перше судове засідання відбулось 15 березня. Суд вислухав сторони конфлікту та призначив дату наступного засідання.

Нагадаємо, заступник директора з геології та інвестиційної діяльності дочірнього підприємства НАК «Надра України» «Західукргеології» Ігор Михайловський був затриманий на  хабарі у своєму службовому кабінеті -    13 липня 2016 року. Кримінальне провадження правоохоронці відкрили за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Санкція за такий злочин  передбачала позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Однак через кілька місяців обвинувачення було «по-тихому» перекваліфіковано на м’якше:  на ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави). Після цього між прокурором і підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, згідно з умовами якої Ігор Михайловський повністю визнав свою винуватість у злочинному діянні.

Завдяки перекваліфікації злочину (законність, правильність якої судом перевірена не була) та використання угоди про визнання винуватості, при затвердженні якої Галицький райсуд Львова (під головуванням судді Катерини Котельви) явно проігнорував той факт, що узгоджене сторонами угоди покарання не відповідає суспільній небезпеці вчиненого кримінального правопорушення, Ігор Михайловський залишився на волі.  За хабар у розмірі півтора мільйона гривень  йому було призначено «смішне» покарання: у вигляді штрафу – у розмірі 25,5 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ