Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гандбольна «Галичанка» перемогла нідерландок на старті Єврокубка

Учора, 10 вересня, львівська «Галичанка» на домашньому майданчику перемогла Морренгоф Янсен Дальфсен (Нідерланди) у першій грі першого кваліфікаційного раунду Кубка ЄГФ (Європейської гандбольної федерації).

Нагадаємо, що «Галичанка» – єдиний представник України у жіночих єврокубках сезону 2017/18 рр.  Тож на стартовий матч, який проходив у львівському палаці спорту «Галичина», завітало чимало охочих підтримати команду. 

Львів’янкам випало мати сильних суперниць: гандболістки Морренгоф Янсен Дальфсен –  володарки Кубка  і Суперкубка Нідерландів та віце-чемпіонки країни. Однак, активно підтримувані чисельними глядачами, «галичанки» впоралися з нідерландками на відмінно. Залишили за собою перший тайм – 13:8 та втримали перевагу у другому таймі, закінчивши матч з рахунком 26:22. Найбільше голів у ворота гостей забили Марина Коновалова (шість) та Тетяна Поляк (п’ять).

 «Галичанка»: воротарі Марія Гладун, Вікторія Салтанюк; польові гравці Марина Коновалова (6 голів), Тетяна Поляк (5), Анастасія Баранович (4), Наталія Савчин (3), Наталія Стрюкова (3), Наталія Воловник (2), Мар’яна Маркевич (1), Наталія Сабова (1), Софія Давидянц (1), Олена Косик, Юлія Головко, Ольга Василяка, Ілона Гайкова, Тетяна Череп.

Головний тренер команди Тетяна Штефан матчем задоволена: відзначила добру гру своїх підопічних - усіх без винятку. Окремо згадала і воротарку Марію Гладун, завдяки голкіперській майстерності якої суперниці не реалізували багато гольових моментів.

Тетяна Штефан: «Нідерландська команда непроста, у них дуже хороші півсередні гравці, про що ми знали і готувалися до цього. Всі мої гандболістки – молодці, адже боролися від першої до останньої хвилин матчу – і це мені найбільше сподобалось.

В певний момент ми переважали суперниць навіть на сім  м’ячів. Втримати саме цю різницю в рахунку не вдалося за браком ігрового досвіду. Адже, як відомо, з нашої команди пішли шестеро гандболісток, з яких троє були провідними. Гра лягла на плечі гравців менш досвідчених. І ось зараз, на Єврокубку, відчувши відповідальність, яка впала на них, і важливість матчу, можливо, на якусь мить вони знітилися. Не вистачило власне того ігрового досвіду, який би допоміг впоратися з емоціями, грати спокійніше і втримати досягнуту різницю. Потрібні ще час та робота, щоб набути досвіду та впевненості, який мали попередні лідери команди. Це якщо прискіпливо аналізувати, адже ідеальних матчів не буває. А загалом все дуже добре. Були дисципліна та справжня колективна гра. Задоволена нашим захистом і воротарем Марією Гладун. Зрозуміло, що коли добре грає захист, легше і голкіперу,  але Марія відбивала і виходи сам на сам – а це вже її особиста заслуга, майстерність й стовідсоткова самовіддача. І взагалі, можу стверджувати, що  в цій грі всі дівчата виклалися на повну».

В рамках першого кваліфікаційного раунду Кубка ЄГФ «Галичанка» зіграє ще один  матч з  Морренгоф Янсен Дальфсен – в Нідерландах 16 вересня. До наступного, 2-го раунду Єврокубка вийде  команда, яка переможе за сумою м’ячів, забитих у двох іграх. Там  на переможця чекатиме  чеська команда DHK Banik Most. Матчі 2-го раунду відбудуться 14-15 та 21-22 жовтня 2017 року.

P.S.  Гандболістки «Галичанки» дякують  усім за підтримку, особливо своїм постійним вболівальникам:   фан-сектору та військовослужбовцям з 2-ої Галицької бригади Національної гвардії України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ