Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гандбольна «Галичанка» збільшила шанс достроково стати чемпіоном України

Найсильніші гандбольні команди України змагалися у Львові. Львівська «Галичанка» розібралася з принциповими суперниками та зміцнила лідерство у турнірній таблиці. До чемпіонства «Галичанці» лишилося добрати три очки.

13-15 квітня Львів приймав трійку найсильніших команд жіночої гандбольної Суперліги.  Нагадаємо, що за результатами першого етапу чемпіонату України, в межах якого відбулося 10 турів, лідери турнірної таблиці -  львівська «Галичанка», ужгородські «Карпати» та херсонська «Дніпрянка» кваліфікувалися до групи «А». На другому етапі чемпіонату передбачено ще три тури (з 11-го по 13-й).  Очки 1-го етапу зберігаються, і до них додаватимуться очки  2-го етапу. Другий етап змагань для команд групи «А» стартував у спорткомплексі Львівського національного університету ім.Івана Франка.

У перший ігровий день, 13 квітня, «Галичанка» впевнено обіграла херсонську «Дніпрянку» з рахунком 36:21 (16:9).  Другого ігрового дня, 14 квітня, стосунки з’ясовували гості – херсонська «Дніпрянка» та ужгородські «Карпати». Гандболістки «Дніпрянки» перемогли опоненток -  26:21 (9:8).

А у завершальний день 11-го туру, 15 квітня, вже «Галичанка» засмутила «Карпати», здолавши гостей з рахунком 22:15 (8:6).

До слова, гра "Галичанка" - "Карпати" відбувалася під музичний супровід оркестру 2-ої Галицької бригади Національної гвардії України. Отож, цікавим став і сам матч, і його організація.

Результати матчів групи «А»:

«Галичанка» - «Дніпрянка» - 36:21;

«Дніпрянка» - «Карпати» - 26:21;

«Галичанка» - «Карпати» - 22:15.

Після 11-го туру «Галичанка» суттєвіше відірвалася від найближчих переслідувачів – ГК «Карпат» -  тепер львів’янки випереджають на 13 очок й мають усі шанси достроково завоювати чемпіонство. Попереду ще два тури (або чотири гри для кожної з команд). Як ми вже повідомляли, після закінчення другого етапу при різниці між першою і другою командами 7 очок або менше, для визначення чемпіона буде проведена “золота” серія до 2-х перемог. Якщо ж різниця складе понад сім очок, лідер турнірної таблиці стане чемпіоном Суперліги. Отож, для дострокового оформлення чемпіонства «Галичанці» достатньо здобути лише три очки. Наступний тур групи «А» відбудеться 27 - 29 квітня в Ужгороді.

13-15 квітня відіграли й команди групи «Б» -  «Реал» Миколаїв, «Спартак» Київ, «Економунівер» Тернопіль, які після першого етапу посіли 4-6 місця відповідно. Прогнозовано, у цій трійці рівних не було миколаївському «Реалу».

Результати матчів групи «Б»:

«Спартак» -  «Економунівер» - 36:30;

«Реал» -  «Спартак» -  37:28;

«Економунівер» -  «Реал» -  19:32.

Після завершення 2-го етапу переможець групи «Б» зіграє з третьою командою групи «А» за “бронзу” в серії до двох перемог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ