Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Газ України” зобов’язав підприємства з газопостачання терміново погасити 326 млн грн боргу, „Львівгаз” заборгував 21,2 млн грн

ДК “Газ України” зобов’язав підприємства з газопостачання та газифікації терміново погасити 326 мільйонів гривень боргу за природний газ, отриманий протягом 2006 року, - повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДК „Газ України”. Зокрема, борг перед ДК “Газ України” “Львівгазу” становить 21,2 млн грн, рівень розрахунків - 84%.
Про це йшлося 4 жовтня під час наради за участю першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Володимира Якубенка, генерального директора ДК “Газ України” Сергія Зубова, голови Ради директорів ДК “Укртрансгаз” Ярослава Марчука, представників Державної інспекції з енергозбереження.

Керівництво НАК “Нафтогаз України” зобов’язало ДК “Укртрансгаз” забезпечити дотримання дисципліни газопостачання і проведення робіт з обмеження та відключення від газоспоживання тих споживачів, що мають заборгованість за природний газ. Такі ж санкції будуть застосуватися до споживачів, які отримують природний газ без договорів чи підтверджених обсягів палива.
Рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації з ДК “Газ України” за спожитий газ протягом січня-серпня 2006 р. становить 86% (за аналогічний період 2005 р. – 94%). Заборгованість становить 326 млн грн (за 8 місяців 2005 р. – 120 млн грн).
Як незадовільну оцінили учасники наради роботу по розрахунках з ДК “Газ України” за реалізований населенню газ підприємствами з газопостачання і газифікації “Закарпатгаз”, “Коростишівгаз”, “Луганськгаз”, “Тернопільгаз”, “Харківміськгаз”, “Черкасигаз”.
Незадовільною була також визнана робота “Львівгаз”, “Полтавагаз”, “Харківміськгаз” по розрахунках з ДК “Газ України” за паливо, реалізоване бюджетним організаціям. Загальний рівень розрахунків облгазів за газ поставлений бюджетним організаціям у січні-серпні 2006 р. становить 91%, заборгованість – 13,7 млн. грн. Основні боржники – “Львівгаз” (борг – 7,8 млн грн, рівень розрахунків – 47%), “Полтавагаз” (1,8 млн грн, 75%).
“Останнім часом почастішали випадки переборів планових обсягів (лімітів) природного газу, виділених ДК “Газ України”, а також безлімітне споживання газу споживачами, – повідомив під час наради генеральний директор ДК “Газ України” Сергій Зубов. – Зважаючи на це, було би доцільно у договорах між Компанією та підприємствами з газопостачання та газифікації на проведення обмеження та відключення від газу підприємств-боржників визначити, що в разі, коли облгази самостійно не можуть виконати таку роботу, то вони повинні звернутися за допомогою до регіонального відділення Державної інспекції з енергозбереження”.
“Без 100% оплати спожитого природного газу усіма категоріями споживачів, до яких належать і підприємства з газопостачання та газифікації, неможливо буде забезпечити належну підготовку й проведення опалювального сезону 2006-2007 рр.”, - заявив під час наради перший заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Якубенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ