Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

Gazeta Wyborcza закликає бойкотувати Олімпіаду в Сочі

Впливова польська газета Gazeta Wyborcza закликає європейських лідерів бойкотувати зимові Олімпійські ігри в Сочі, засвідчуючи цим свою незгоду з внутрішньою та зовнішньою політикою Росії. Про це йдеться у статті "Олімпійська гра з Кремлем" ("Olimpijska rozgrywka z Kremlem"), яку написав журналіст газети Роман Імельський.

"Хоча я противник політичних бойкотів спортивних подій, але у випадку зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в Сочі наступного року, західний світ повинен показати Володимиру Путіну дулю. Добре, що дехто вже цю дулю показав", - пише автор публікації.

Він підкреслює, що завдяки Сочі Путін розраховує показати землякам і світові, що Росія "встає з колін" і що політика, яка здійснюється ним упродовж 13 років, є слушною. "Приїзд важливих світових політиків мав би значною мірою закріпити це твердження", - констатує публіцист.

Імельський підкреслює, що Олімпіада відбудеться в країні, де за гратами сидять політичні в'язні, переслідуються опозиція, незалежні організації та сексуальні меншини. На його переконання, Росія Путіна сьогодні - це "країна, яка в 2008 році здійснила воєнну агресію проти Грузії, а сьогодні шантажує політичними та економічними важелями Україну, щоб та не вибрала прозахідний курс".

На шпальтах видання підкреслюється, що до Сочі вже точно не приїдуть президенти Польщі, Німеччини та Франції - Броніслав Коморовський, Йоахім Гаук і Франсуа Олланд, глава польського уряду Дональд Туск і єврокомісар з питань юстиції, фундаментальних прав та громадянства Вів'єн Редінг. "Сподіваюся, що незабаром чергові політики приєднаються до цієї когорти", - зазначає автор.

На його думку, Польщу на Олімпіаді повинен офіційно представляти міністр спорту. А неофіційно, як пише Імельський, Польща мала б подати однозначний сигнал, що не братиме участі у світовій промоції Путіна.

Публіцист зауважує, що представники російської влади наголошують на необхідності зміни негативного стереотипу щодо Росії у світі, а Ігри повинні показати іншу, нову Росію. "Не маю сумнівів, що це буде лише інший, новий фасад, а фундамент і стіни залишаться старими", - резюмує автор.

Укрінформ

ukr-portal.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ