Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генерального менеджера компанії цукрового магната Матківського судять за шахрайство

Мова йде про Блащука Ореста Романовича - посадовця приватного підприємства "Компанія "Перспектива Плюс", керівником якого упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий як кандидат на посаду судді місцевого суду, а співвласником - цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.

Із матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що ПП «Компанія «Перспектива Плюс» фігурувало у кримінальному провадженні №12015140040004108 від 04.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.190 КК України, за фактом вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювало слідче управління ГУ Національної поліції у Львівській області. В рамках цієї справи слідчим суддею Галицького районного суду Львова (після задоволення 14.12.2016 року клопотання слідчого поліції), зокрема, було ухвалено забезпечити тимчасовий доступ (із можливість ознайомлення та вилучення для запобігання їх можливому знищенню) до оригіналів усіх матеріалів реєстраційної справи ПП «Компанія «Перспектива Плюс» (ЄДРПОУ 35563629, юридична адреса: Львівська область, Городоцький район, с. Черляни, вул. Польова, 71), яка перебуває у володінні Городоцької районної державної адміністрації.

Із матеріалів судового реєстру та відомостей, оприлюднених на сайті Галицького райсуду Львова, також вбачається, що обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до райсуду надійшов 7 липня 2017 року: за обвинуваченням гр. Блащука Ореста Романовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

З матеріалів судового реєстру та інформації. отриманої з райсуду, відомо й те, що обвинувачений Блащук О.Р., якого захищає відома львівська адвокатеса Юхименко Руслана Іванівна, продовжує працювати на посаді генерального менеджера ПП «Компанія «Перспектива Плюс». І що на даний час колегія суддів в кримінальному провадженні зупинилася на дослідженні доказів наданих стороною обвинувачення.

Про суть даної справи та її єдиного фігуранта Ореста Блащука (щодо якого у відкритих джерела містяться, зокрема, відомості, як про особу, яка позичала великі грошові кошти – під поручительство ПП «Компанія «Перспектива Плюс» в особі Тараса Пукаляка) Гал-інфо планує розповісти у наступних публікаціях.

Наразі ж нагадаємо: за даними аналітичної системи YouControl, засновниками та бенефіціарними власниками ПП "Компанія "Перспектива Плюс" (зареєстровано 23.11.2007 року) є Овчарук Валерій Іванович та Матківський Володимир Богданович. Керівником - Пукаляк Тарас Михайлович.

Про назване приватне підприємство з відкритих джерел також відомо, що воно є власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»).

Також відомо, що компанія станом на даний час має податковий борг в сумі 736 013 грн. І що дана сумнівна фірма під керівництвом Тараса Пукаляка в цьому році освоїть майже мільйон гривень на аеромедичній евакуації – як переможець переговорної процедури закупівлі, в рамках договору про надання послуги з використання об’єктів інфраструктури, необхідних для базування, розташування, обслуговування повітряних суден, в тому числі гелікоптерів, екіпажів повітряних суден, тощо на території Львівської області за межами м. Львова у цілодобовому режимі, який з ПП "Компанія "Перспектива Плюс" (в особі Пукаляка Тараса Романовича) 05 травня 2021 року уклала Державна установа "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" («Сумнівна фірма, якою керує Тарас Пукаляк, на аеромедичній евакуації освоїть майже мільйон гривень»).

Фото МВС

Про Блащука Ореста Романовича відомо, що раніше він працював керівником Філії "Західне головне регіональне управління" ПАТ Комерційного банку "Приватбанк". Водночас у ході вищеназваної нещодавньої закупівлі Блащук О.Р. як генеральний менеджер проєкту відповідно до довіреності станом на 05.04.2021 року був представником Приватного підприємства «Компанія «Перспектива Плюс».

Відділ журналістських розслідувань Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ