Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генеральний прокурор США Сешнс пішов у відставку

За даними телеканалу, подати у відставку Сешнса попросив президент США Дональд Трамп. Під час прес-конференції Трамп не підтвердив цієї інформації, але пізніше написав у Twitter, що Сешнс іде з посади генпрокурора.

Пізніше Трамп написав, що новим генеральним прокурором стане Метью Вітакер, який обіймає посаду начальника штабу генпрокурора.

Зазначимо, що в США генпрокурор також є главою Міністерства юстиції.

Нагадаємо, Сешнс взяв самовідвід від розслідування можливого втручання Росії у виборчу кампанію США.Заява генпрокурора прозвучала менш, ніж через добу після того, як газета The Washington Post опублікувала інформацію про те, що у 2016 році Сешнс як мінімум двічі зустрічався з послом Росії в США Сєргієм Кісляком.

Трамп неодноразово критикував Сешнса за те, що той самоусунувся від розслідування щодо втручання Росії у вибори. Нещодавно в інтерв'ю Трамп заявив, що «в нього немає генпрокурора».

Нагадаємо, в грудні 2017 року американські служби почали розслідування щодо втручання РФ у президентські вибори 2016 року.

У квітні 2018 року стало відомо, що розвідка Конгресу не знайшла доказів зв’язків Трампа та Путіна.

12 вересня 2018 року Американський президент Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій проти країн, які звинувачують чи будуть звинувачені у втручанні у вибори 2016 року.

У січні 2018 року Майкл Помпео, директор ЦРУ, заявив, що РФ спробує втрутитись у вибори до Конгресу США в листопаді 2018.

У лютому 2018 року, представники Facebook повідомили, що посилять контроль за рекламоючерез можливість втручання РФ у вибори.

У серпні 2018 року американська компанія Microsoft заявила про атаку російських хакерівперед виборами до Конгресу.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ