Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Генерали під Іловайськом "поклали" 130 чоловік - йшли у розвідку боєм

Начальник міліції Київської області, а ще недавно замкомбата батальйону "Азов" Вадим Троян розповів про прорахунки у військовій операції з узяття Іловайська. Розмовляли журналісти з LB.ua.

"Я там більше двох тижнів був у розвідці. І було ясно, до чого все йде, ще до появи Семена Семенченка. І, пам'ятаю, як 18-го числа Білецький (комбат" Азова ". - Прим.) півтори години вночі переконував Семенченка : "Семен, будь ласка, прибери пацанів. Це пастка".

Ми ж заслали агентуру в усі міста від Моспиного до Харцизька. У Харцизьку наш агент працював на їх "Граді". Там є село - Грабське. У боях за це село генерали поклали понад 130 осіб. Я їх нарахував особисто. Кожен день вони робили розвідку боєм - кожен день трупи. Це був жах. Люди, які 23 роки фарбували бордюри, не можуть бути стратегами і тактиками.

Коли ми заходили під Моспине, у нас була вся інформація. Знали, де стоїть колона терористів. За координатами її розбили. Ось тоді і треба було брати Моспине. Це було десь 14-те чи 15-е серпня. Я генералу Хомчаку говорив про це. Це таке ласе місце було, щоб закріпитися в цих краях. Це краще, ніж Іловайськ у сто разів!", - зазначив Троян.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ