Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великдень у Шевченківському гаю: гаївки, забави та народні традиції

На Великдень в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові організували гаївковий концерт, який триватиме протягом двох днів.

Напередодні, у неділю 5 травня, у Львівському скансені лунали гаївки як в автентичному, так і в сучасному виконанні. Для відвідувачів була можливість навчитися давніх танців з музичними фольклорними гуртами та придбати вироби народних майстрів, музейні сувеніри в облаштованих ятках.

‘’Великдень у гаю - це в першу чергу збереження наших традицій, а також можливість поринути в атмосферу наших предків. Тільки у Львові так багато людей, які носять вишиванки, прикрашаючи сьогоднішній день. Мене дуже тішить, що в умовах війни люди єднаються та пам’ятають наші традиції. Люди єднаються, тримаючи один одного за руку під час виконання гаївок. Це і є наша самосвідомість’’, - поділилась учасниця святкування.

Цей захід не тільки про етнічну своєрідність, але й естетику, моральні цінності та історію. Українська ідентичність живе завдяки традиціям, обрядам та гаївкам

Святкування триватиме ще 6 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ