Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Геннадій Зубко назвав ключові законопроекти цього пленарного тижня

Цього тижня парламент має розглянути законопроектів. Зокрема стосовно децентралізації, ЖКГ, будівництва, а також зміни до податкового кодексу. Про це повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Цього тижня парламент має розглянути законопроект 9260 про зміни до податкового кодексу, які дозволять Уряду подати бюджет країни на 2019 рік до другого читання. Маємо бути свідомі: вчасно прийнятий бюджет – це продовження розпочатих реформ, подальша соціальна підтримка громадян, вчасне фінансування державних програм розвитку й підтримка громад. Про це під час погоджувальної ради у ВРУ наголосив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Від імені Уряду, Віце-прем’єр-міністр подякував народним депутатам за співпрацю й за ті важливі закони, що вже були проголосовані, за підтримку у 1-му читанні ініціатив з бюджетного пакету на 2019 рік.

«Вчасне прийняття бюджету — це вчасне перерахування пенсій. З 1 січня Пенсійний фонд має провести черговий перерахунок пенсій військовим, а з 1 березня — автоматичний перерахунок пенсій всім 12 млн пенсіонерам. Також це стосується подальшого підвищення  зарплат вчителям уже з 1 січня наступного року. А військові на передовій з 1 січня мають отримувати, як мінімум 10 тисяч грн.», — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що сьогодні дуже важлива підтримка парламенту і у ключових реформах: децентралізації, енергоефективності, дерегуляції, які підтримують українці, Президент України Петро Порошенко, Уряд і міжнародні партнери.

«Саме ці реформи сьогодні показують результат. Децентралізація має найвищу оцінку від людей та наших міжнародних партнерів. Успіх саме цієї реформи відзначила Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час нещодавнього візиту. Реформа енергоефективності – це єдиний шлях до енергонезалежності країни і велика допомога українським родинам. Ми не можемо зменшити ціну на газ, але цією реформою ми можемо в рази зменшити комунальні рахунки для людей. Дерегуляція у будівництві – вже має успіх. Завдяки прийнятим законодавчим змінам, Україна у рейтингу Світового банку Doing Business за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» минулого року піднялась на 105 позицій і посіла 35 місце, а цього року увійшла у ТОП-30. Тож, ми не маємо права зменшувати темп, адже це майбутнє нашої країни», — відзначив Зубко.

Серед ключових законопроектів, які є першочерговими до прийняття, Зубко назвав з децентралізації: №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України» і №8369 «Про службу в органах місцевого самоврядування».

З ЖКГ та енергоефективності: №7083 щодо врегулювання заборгованості підприємств ТКЕ та централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії і №4564, який забезпечить законність і прозорість у питаннях підтвердження належності палива до альтернативного.

З будівництва: №7266-1 Зміни до закону «Про регулювання містобудівної діяльності»  щодо передачі, припинення або тимчасового зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ