Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Народжуваність в Японії впала до найнижчого рівня в історії

Народжуваність в Японії впала до найнижчого рівня в історії. Показники 2018 є найнижчими з 1899 року.
Коефіцієнт народжуваності впав до 1.43 з необхідним 2.08 для підтримки стабільності популяції.

Як пише The Guardian, в Японії у цьому році відбулося найбільше скорочення чисельності населення.

Нещодавно парламент Японії затвердив закон про імміграцію, який прокладе шлях для прибуття сотень тисяч робочих, щоб вирішити найгірший дефіцит робочої сили за останні десятиліття.

За оцінками Міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення, до кінця 2018 року народжено 921 000 дітей, що на 25 000 менше, ніж у минулому році, і є найнижчим показником з початку порівняльних записів в 1899 році. Це також третій рік поспіль, коли число народжень було нижче одного мільйона.

У поєднанні з передбачуваним числом смертей в цьому році - післявоєнним максимумом в 1,37 мільйона чоловік - природне скорочення населення Японії на 448 000 чоловік є найбільшим за всю історію.

Дані свідчать про те, що уряд буде з усіх сил намагатися досягти своєї мети підвищення народжуваності - середнього числа дітей, яких жінка має протягом життя - до 1,8. Такий результат очікують досягти до квітня 2026 року. Поточний коефіцієнт народжуваності становить 1,43, що значно нижче 2,07, - необхідного для збереження популяції на стабільному рівні.

Прем'єр-міністр Сіндзо Абе назвав демографію Японії національною кризою і пообіцяв збільшити кількість місць по догляду за дітьми та вжити інших заходів, щоб спонукати пари мати більше дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ