Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти посадовців Мінпромполітики і лізингової компанії „Украгромашінвест”

Генпрокуратура 29 березня порушила кримінальну справу по факту зловживання службовим становищем посадовими особами Мінпромполітики і лізингової компанії „Украгромашінвест”. Про це повідомляє інтернет-газета „Економіка”.
Відповідно до повідомлення ФДМУ, Генпрокуратура порушила справу на підставі проведеної перевірки за ініціативою Фонду щодо законності відчуження пакетів ВАТ, внесених державою в статутний фонд „Украгромашінвест”.
Кримінальна справа порушена за фактом злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 і частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України.

Відповідно до Кримінального кодексу, частина 2 статті 364 передбачає позбавлення волі за зловживання службовим становищем, що привело до збитку з важкими наслідками інтересам держави, юридичним і фізичним особам, на термін від 5 до 8 років.
Частина 2 статті 366 передбачає позбавлення волі за службову підробку офіційних документів (або внесення в них неправдивої інформації), що привело до збитків з важкими наслідками інтересам держави, юридичним і фізичним особам, на термін від 2 до 5 років.
16 лютого ФДМ звернувся з проханням у Генпрокуратуру і Службу безпеки України перевірити діяльність голови правління Державної акціонерної компанії „Хліб України”, що був головою правління лізингової компанії „Украгромашінвест” Сергія Хорошайлова.
У розпорядженні ФДМ є інформація про те, що в середині 2004 року екс-керівництво компанії на чолі з главою правління Сергієм Хорошайловим продало компаніям-нерезидентам України ряд пакетів акцій підприємств, що належали „Украгромашінвесту”.
„Украгромашінвест” створена Кабміном у 1998 році для фінансування виробництва і закупівлі сільгосптехніки для передачі в лізинг, а також для торгівлі цією технікою і запасними частинами до неї.
На 1 січня 2005 року 50,08% акцій підприємства належали ФДМ, 24,954% -і компанії Katredes (Канада), 7,174% акцій -і корпорації „Інтерпайп” (Дніпропетровськ), яка також контролює 17,78% акцій, які знаходяться у розпорядженні Укрсоцбанку.
Нагадаємо, що у розпорядження „Украгромашінвест” знаходяться  50%+1 акція ВАТ „Львівсільмаш”. Під час перебування у Львові 15 лютого голова ФДМУ Валентина Семенюк заявила, що ФДМУ збирається відсудити в холдингової компанії „Украгромашінвест”  50%+1 акція ВАТ „Лівівсільмаш”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ