Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура проситиме у суду запобіжний захід для Савченко - 2 місяці під вартою

Після рішення Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту - народного депутата Надію Савченко було затримано. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомила речниця Генеральної Прокуратури України Лариса Сарган.

«Згодом, за встановленою процедурою, Генпрокурор Юрій Луценко підписав та особисто у присутності її адвокатів оголосив підозру Савченко у скоєнні низки кримінальних злочинів.

Зараз Савченко знаходиться у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. У присутності адвокатів їй вручили копію клопотання про обрання міри запобіжного заходу та допитують у якості затриманої особи.

Клопотання про обрання міри запобіжного заходу для Савченко у вигляді тримання під вартою на двомісячний термін буде направлено до Шевченківського районного суду м.Київ.

На коли буде призначено засідання суду, на даний момент не відомо.

Савченко, зокрема, інкримінується – змова про вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ