Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Генпрокуратура за підтримки СБУ проводить обшуки у приміщеннях ПАТ «Укрнафта»

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ «Укрнафта» упродовж 2013-2015 років, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Повідомили в ГПУ.

В ході досудового розслідування встановлено, що продажі видобутої сировини здійснювались, переважно, підприємствам, які входили до групи «Приват», а тому керівники ПАТ «Укрнафта», діючи на користь цих підприємств – покупців нафти, умисно надавали до Аукціонного комітету відомості про густину видобутої нафти, які не відповідали її реальним фізико-хімічним характеристикам, зокрема, щодо місткості барелів в 1 тонні нафти (коефіцієнт барелізації).

Це призвело до заниження об’єму кожного лоту видобутої сировини, виставленого на продаж, і потягло зменшення його вартості, попередньо, завдавши шкоди ПАТ «Укрнафта» на майже 140 млн грн.

Наразі з метою відшукання документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, слідчими Генеральної прокуратури України за підтримки Служби безпеки України проводяться обшуки у службових приміщеннях ПАТ «Укрнафта».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ