Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрнафта" оновлює обладнання під стандарти API

ПАТ "Укрнафта" у 2023 році успішно завершило 4635 закупівель для видобувних, технологічних та інших потреб на суму 6,24 млрд грн, а також уклало зовнішньоекономічні договори зі світовими лідерами у сфері нафтовидобутку.

Про це пише Інтерфакс

"Це, по суті, без перебільшень, прорив для компанії. У 2023 році "Укрнафта" підписала меморандум з The American Petroleum Institute (API - ІФ-У) і взяла курс на міжнародні стандарти видобутку та сервісу і заміну застарілого російського, білоруського і радянського устаткування на найкращі сучасні технології", - повідомляють у пресрелізі компанії з посиланням на директора "Укрнафти" Сергія Корецького.

Наразі компанія має низку укладених договорів і рамкових угод зі світовими лідерами в галузі нафтовидобутку і нафтосервісу, зокрема, з американськими Baker Hughes GmbH - на закупівлю 343 установок електроцентробіжних насосів, і Weatherford Products GmbH - 478 штангових глибинних насосів.

Підписано також договори з китайською Laizhou City Rising Star Artificial Lift CO. LTD - на закупівлю запчастин до електроцентрових насосів, які вже працюють на свердловинах, з китайською Changfeng Wire and Cable - на придбання нафтозавантажувального кабелю та з німецькою Oil Dynamics GmbH - на закупівлю 200 установок електроцентрових насосів, першу партію яких із 50 штук уже доставлено на склад у Долині.

"Крім того, укладено рамкову угоду з ТОВ "Везерфорд Україна" на виконання робіт і послуг та поставку обладнання для геологорозвідки, буріння, розроблення, видобутку, інтенсифікації свердловин і родовищ", - зазначили в "Укрнафті". У рамках співпраці за цією угодою вже надано послуги з геофізичних досліджень і спуску обсадної колони на одній зі свердловин, а також очікується поставка двох дозувальних установок подання рідких хімікатів.

Крім цього, підписано рамкову угоду із саудівською Alkhorayef Petroleum Company на закупівлю свердловинного обладнання, у межах якої погоджено перше замовлення на поставку 2024 року 50 установок електроцентробіжних насосів і супутнього обладнання.

"Поступово крок за кроком "Укрнафта" впровадить сучасні технології та остаточно перейде до концепції цифрової свердловини і цифрового родовища", - наголосили в компанії.

Як повідомлялося, "Укрнафта" 2023 року збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком - до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу - на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

"Укрнафта" ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, що є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456.

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі на частку корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ