Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрнафта" стала провайдером стандартів API в Україні

ПАТ "Укрнафта" почала впровадження стандартів The American Petroleum Institute у своїй діяльності.
Фото - ілюстративне

Про це повідомляється в пресрелізі компанії.

"До 2023 року компанія керувалася застарілими, ще радянськими, стандартами роботи. Відповідно це впливало на абсолютно всі бізнес- і технологічні процеси та не давало змоги розвиватися бажаними темпами. Зараз це змінюється", - пояснюється в документі.

Компанією, зокрема, підписано меморандум із The American Petroleum Institute, розпочато закупівлю сучасного обладнання для видобутку, сервісу та інтенсифікації - лише цьогоріч сучасні насоси німецької Oil Dynamics, американської Baker Hughes та Alkhorayef Petroleum із Саудівської Аравії будуть встановлені на 150 свердловинах компанії.

"Однак найголовніше, база всіх процесів - це саме впровадження стандартів, тому що це норми і правила, за якими працює індустрія в усьому цивілізованому світі. Перший важливий крок у цьому напрямі вже зроблено: підписано угоду з The American Petroleum Institute щодо отримання та перекладу галузевих стандартів", - зазначили в ПАТ.

Першочергово визначено 314 стандартів API, 20 із них стосуються буріння, розвідки, видобутку та інтенсифікації, вже отримано та розпочато їхній переклад.

Для забезпечення максимальної професійності залучено фахівців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Після перекладу кожен стандарт буде прийнятий і впроваджений у бізнес-процеси, почнеться навчання співробітників і запрацює система моніторингу відповідності.

"Чому це важливо: бо дає змогу залучити сукупно 100 років досвіду світового нафтогазовидобутку в процеси "Укрнафти". The American Petroleum Institute з 1924 року визначає та підтримує стандарти світової нафтогазової промисловості. Це правила роботи, написані на основі столітнього досвіду і сучасних трендів, які підвищують безпеку, знижують витрати, скорочують кількість відходів і забезпечують якість кінцевого продукту", - пояснили в компанії.

Як доповнили в "Укрнафті", це будуть перші стандарти API, доступні українською мовою.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС. У березні 2024 року компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК - 460 власних і 85 в управлінні.

Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. У листопаді 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ