Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генсек НАТО закликав РФ припинити нарощування військ біля кордонів України

У вівторок, 13 квітня, у Брюсселі перед початком засідання комісії Україна-НАТО Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ нашої держави Дмитром Кулебою закликав Російську Федерацію припинити нарощування військ біля кордонів України.
фото REUTERS

Про це інформує УНІАН.

Зокрема Столтенберг заявив:

"Ми серйозно занепокоєні поточним розвитком подій, і НАТО відстежує ситуацію дуже уважно. Останніми тижнями Росія перемістила тисячі боєздатних військових до кордонів України - це найбільше зосередження російських військ з часу незаконної анексії Криму у 2014 році".

Також він сказав, що останніми днями декілька українських солдатів загинули на Сході України. Він сказав:

"Я хочу висловити мої співчуття у зв'язку з нещодавніми втратами, які понесли Збройні сили України".

На його думку, російське значне воєнне нарощування сил є невиправданим, необґрунтованим і викликає глибоку стурбованість. Також Столтенберг заявив:

"Росія повинна припинити це нарощування військ в Україні і біля неї, зупинити свої провокації і негайно знизити напруженість".

Глава МЗС України заявив, що потрібні заходи, які б стримували РФ. Це може бути новий пакет санкцій, пряма підтримка та зміцнення обороноспроможності. Зокрема він заявив:

"Захід не дасть Україні зруйнувати демократію. Це дуже простий меседж, який наші друзі і партнери можуть надати РФ. Україна ніколи не стане частиною "російського світу"

Кулеба повідомив, що Російська Федерація накопичує війська біля кордону з Україною на трьох напрямках: в Криму, на півночі і на Донбасі. Він зауважив:

"Як далеко Росія може просунутися? Я нічого не виключаю, але я вірю, що в нас є зараз всі інструменти не тільки, щоб запобігти, щоб Росія хоч один крок вперед зробила, але також і щоб примусити її вивести війська з окупованих територій".

Також глава українського МЗС зазначив, що для України вступ до НАТО - це питання часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ