Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генштаб розробляє механізм озброєння всіх військовозобов'язаних України в разі масштабної агресії

Генштаб розробляє механізм озброєння всіх військовозобов'язаних України в разі масштабної агресії. Про це повідомили на Facebook сторінці Генштабу України.

Усі військовослужбовці, які звільняються з військової служби під час мобілізації, зараховуються до військового оперативного резерву першої черги. З початку 2016 року розпочали цикл навчань із цими резервістами у бойових військових частинах.

Генеральним штабом Збройних Сил України опрацьовується механізм озброєння усього військовозобов’язаного населення України у випадку масштабної збройної агресії противника. У кожному військовому комісаріаті створюються загони оборони. Комплектуються ці загони резервістами та військовозобов’язаними, в першу чергу, на добровільній основі. Офіцерські та сержантські посади ми пропонуємо зайняти військовозобов’язаним запасу, представникам громадських патріотичних організацій. Підготовка цих загонів здійснюється на зборах протягом двох років.

З цього тижня розпочинається новий цикл зборів. Загони виконують завдання виключно за територіальним принципом! Кожен громадянин, який не був призваний за мобілізацією, але бажає взяти участь у захисті Батьківщини, може звернутися до військового комісаріату, щоб пройти підготовку у складі таких загонів. Комплектування здійснюється громадянами України віком від 20 до 60 років незалежно від статі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ