Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Геращенко пояснила, чому Україна не висилає російських дипломатів

Україна не висилає за прикладом Європи російських дипломатів, оскільки це означатиме автоматичну висилку з Російської Федерації українських консулів, наявність яких у країні вкрай важлива для українських політв'язнів, - 112.ua.

Про це заявила перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Мені набридла "зрада" й непрофесіоналізм... В Україні давно немає посла РФ, ми не прийняли агреман на нового посла. Так само немає посла України в РФ. Наші дипломатичні відносини зведені до критичного мінімуму, в посольствах залишається кілька рядових дипломатів і консули. Висилка російських консулів викличе висилку украінських консулів - й наші політв‘язні в РФ залишаться сам на сам з мордором, без шансу бодай раз на кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку", - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що у російських в'язницях залишається Станіслав Клих, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Павло Гриб та ін.

Як повідомлялося, напередодні в західних ЗМІ з'явилася інформація, що США і близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних з московськими шпигунськими мережами.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ