Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Героїв-ліквідаторів вшанували у Львові

Як повідомили у прес-службі ЛОР, у Львові вшанували героїв-ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС.
У Львові вшанували героїв-ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля" відбулися скорботні заходи.

Так, представники влади, громадськість, герої-ліквідатори Львівщини поклали квіти до пам’ятного знаку "Героям і жертвам Чорнобиля" у Львові.

Далі всі присутні спільно виконали Державний Гімн України, а священики відслужили молебень.

Під час громадського віче заступник керуючого справами Львівської обласної ради Іван Собко наголосив, що сьогодні наша область гідно і з честю вшановує пам'ять героїв-чорнобильців, які врятували людство від наслідків страшної катастрофи. "Дякуємо Вам за подвиг! Нехай Господь Вас оберігає", - сказав він.

Опісля відбулися заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Кінопалаці ім. О. Довженка.

Довідково:

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – день пам'яті в Україні. Відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. 

День встановлено в Україні "…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…" згідно з Указом Президента України "Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" від 10 листопада 2006 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ