Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МВС Франції: безвізовий для України – не питання найближчих місяців

Питання надання безвізового режиму з ЄС для України не буде розглядатися у найближчі тижні та місяці. Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов під час засідання ради міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє Europe Online.

"Це питання (надання безвізового режиму для України, Грузії та Косово) не може бути розглянуто в найближчі тижні і місяці", - сказав він.

Позицію французького міністра розділяє і міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, який заявив у п'ятницю, що "ніяких нових рішень щодо візової лібералізації" не буде ухвалено до затвердження механізму швидкої зупинки безвізового режиму.

Відзначимо, раніше Єврокомісія закликала держави-члени ЄС до лібералізації  візового режиму з Україною, Грузією та Косово, адже ці три країни виконали всі вимоги для цього.

Раніше повідомлялося, що 20 травня міністри внутрішніх справ країни ЄС у п'ятницю узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Як відомо,  в столицях країн-членів ЄС замислюються над тим, щоби ув’язати український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ