Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глави МЗС чотирьох країн сьогодні здійснять візит до України

Міністри закордонних справ Німеччини, Чехії, Австрії та Словаччини здійснять 7-8 лютого спільний візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

"Перший в історії візит глав зовнішньополітичних відомств країн Славковського формату має на меті продемонструвати солідарність з нашою державою на тлі агресивних дій Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Дмитро Кулеба та його чеський, австрійський та словацький колеги проведуть переговори, ключовими темами яких стане подальша підтримка України в протидії російській агресії, втілення комплексного пакету стримування РФ, зміцнення безпекової взаємодії, підтримка економічної та фінансової стабільності нашої держави. 

Міністри Славковського формату також планують відвідати зону проведення Операції Об’єднаних сил, де ознайомляться із актуальною безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

8 лютого об 11:55 год. Дмитро Кулеба, Ян Ліпавський, Александр Шалленберг та Іван Корчок проведуть спільну пресконференцію.

Зазначається, що під час візиту глава МЗС Німеччини також планує відвідати лінію розмежування на сході України, аби ознайомитися із актуальною безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

За даними МЗС, сьогодні о 17.10 годині Кулеба та Бербок проведуть спільну пресконференцію в онлайн форматі.

Славковський формат був заснований прем'єр-міністрами Чехії та Словаччини і канцлером Австрії у м. Славков (Чехія) 29 січня 2015 року. У рамках об'єднання Чехія, Австрія та Словаччина зміцнюють взаємодію в політичній, економічній, культурній та гуманітарній сферах. Головування відбувається на щорічній ротаційній основі (з 1 липня до 30 червня). Нині головує Чехія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ