Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глави МЗС України та Грузії: Поступки Росії щодо інтеграції в НАТО неприпустимі

Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба і Грузії Давід Залкаліані узгодили спільну позицію: поступки Росії щодо інтеграції України та Грузії в НАТО неприпустимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС за підсумками телефонної розмови міністрів.

Зазначається, що Кулеба детально поінформував грузинського колегу щодо актуальної безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих РФ територіях України, втілення нашою державою та міжнародними партнерами комплексного пакета стримування РФ від подальшої агресії.

"Дмитро Кулеба та Давід Залкаліані узгодили спільну позицію: поступки Росії щодо інтеграції України та Грузії в НАТО неприпустимі. Міністри також скоординували подальші кроки у відносинах обидвох країн з Альянсом та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Співрозрозмовники приділили окрему увагу розвитку Асоційованого тріо та економічних проєктів ГУАМ, аби збільшити обсяги торгівлі та інвестицій, створити нові можливості для експортерів у регіоні.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Росії 17 грудня офіційно опублікувало проєкти договорів між РФ та США, а також з НАТО про «гарантії безпеки», які містять вимогу РФ щодо виведення військових сил зі східних членів-НАТО, а також відмови Альянсу від прийняття нових членів.

У США і НАТО відкинули ці вимоги Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ