Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Голос” вимагає відкрити кордони для іноземців

Ярослав Рущишин, народний депутат "ГОЛОСу", секретар комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку закликає переглянути рішення про заборону в’їзду іноземцям на територію України.

Як зазначає Рущишин, прогнозованість і передбачуваність – це те, чого і суспільство, і бізнес та інвестори зокрема очікують від українського уряду. Але ми, на жаль, цього не бачимо.

“Лише почали відновлюватися авіасполучення і туристичні потоки в Україну з-за кордону, як уряд знову дає бізнесу під дих і забороняє в’їзд іноземцям. Туристичний сезон у Львові (і не тільки) – провалено.

Якщо ми у такий спосіб заборон будемо працювати і надалі, ми не виживемо, український бізнес не виживе у цій пандемії”, - зокрема зазначив Ярослав Рущишин у зверненні на своїй Facebook сторінці.

Зараз у Львові частка іноземців серед туристів сягає 15%, а в докаратнний період була 70%.

Рущишин зауважив, що розвинені держави вливають мільярди на порятунок бізнесу та своїх економік. Україна зараз немає такої можливості, оскільки увійшла у карантин з величезним дефіцитом бюджету. Тож, замість того, аби просто не заважати, щоб бізнес самостійно міг стати на ноги, уряд вкотре приймає непідготовлені і нелогічні рішення.

“Якщо будуть надалі прийматися такі рішення кабінетом міністрів,  нажаль про інвестиції в Україну, та про розвиток туристичного бізнесу, чи бізнесу взагалі - не йдеться”, - додав Ярослав Рущишин.

Нагадаємо, із 29 серпня Україна закрила кордони для іноземців. Кабінет Міністрів ухвалив це рішення 26 серпня. Кордони будуть закриті до  кінця вересня. Таке рішення прийняли з метою недопущення на території України другої хвилі COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ