Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова ДФС: Ми пропонуємо спільну зону прикордонного і митного контролю

Державна фіскальна служба пропонує запровадити спільну зону митного і прикордонного контролю на державному кордоні України та адміністративному кордоні вільної економічної зони «Крим». Про це заявив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан сьогодні, 31 травня, під час засідання Уряду.

«Сьогодні є дві зони контролю: фізособи та суб`єкти ЗЕД двічі роблять зупинки і двічі проходять огляд. Експериментальний варіант передбачає проведення спільного огляду. Тобто водій та пасажири з автомобіля не виходять, а митник та прикордонник підходять до транспортного засобу разом», – розповів Мирослав Продан.

За його словами, ДФС спільно з Адміністрацією Державної прикордонної служби України розроблено проект наказу, яким передбачено Порядок взаємодії інформаційних систем ДФС та ДПС України щодо обміну інформацією, необхідною для забезпечення контролю при переміщенні осіб та транспортних засобів через державний (митний) кордон України та адміністративний кордон вільної економічної зони «Крим».

«Впровадження цього документу дозволить посилити контроль за переміщенням осіб і транспортних засобів, а також вдосконалить взаємодію інформаційних систем Державної фіскальної служби України та Державної прикордонної служби України», – розповів Мирослав Продан.

Наразі проект наказу знаходиться на розгляді в Міністерстві фінансів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ