Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова правління НПК «Галичина» Олександр Лазорко спростовує те, що нафтопереробний завод не модернізують

Голова правління НПК «Галичина» Олександр Лазорко спростовує заяву Міністерства палива та енергетики, яку поширили деякі львівські ЗМІ, про те, що нафтопереробний комплекс буцімто не модернізовують і жодних контрактів із закордонними інвесторами укладено не було.
Як зазначив у коментарі «Гал-info» Олександр Лазорко, 21 грудня 2006 року НПК «Галичина» уклав контракт з данською компанією HOLDER TOPSE, відповідно до якого НПК надається базовий науковий проект реконструкції НПК, надається ліцензія на використання каталізаторів, внутрішні пристрої та інші технології.
«Крім того, зараз ми проводимо тендер на виконання фронт-інжинірингових робіт – зараз є два претенденти, і в кінці місяця ми визначимо переможця, а вже через три місяці розпочнеться нульовий цикл робіт та буде замовлено габаритне обладнання. Назвати ціну контракту з данцями не можу, бо це комерційна таємниця, але скажу, що будівництво установки гідроочистки дизельного палива з високим вмістом сірки коштуватиме 100 млн дол. На будівництво потрібної інфраструктури загального заводського господарства піде ще 20-25 млн дол. Ще до кінця місяця буде проведено тендер на будівництво установки сповільненого коксування, що дозволить досягти фактично 90-95 відсоткової глибини переробки нафти, інше. Тобто ми активно займаємося модернізацією виробництва. Про це ми повідомили Міністерство економіки України та ЛОДА. Чим спричинені заяви Мінпаливенерго, не маю жодного поняття», – сказав Лазорко.     
Нагадаємо, що деякі львівські ЗМІ оприлюднили заяву Міністерства палива та енергетики, в якій стверджується, що НПК «Галичина» жодного документу з інвесторами щодо реконструкції заводу не підписував.
Проектна потужність НПК «Галичина» становить 4,3 млн тонн сирої нафти у рік. 72% акцій – належать бізнес-групі «Приват», 25% акцій заводу належить державі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ