Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Сихівського районного суду пішов на заслужений відпочинок

Цього тижня Вища рада правосуддя відправила у відставку голову Сихівського районного суду Львова Сергія Лєсного, відповідне рішення було ухвалено 25 вересня. Окрім львівського судді, цією ж ухвалою за загальними обставинами було звільнено у відставку ще 11 суддів.

Як прокоментував Гал-інфо таке рішення Сергій Лєсной, його відправили у відставку у зв’язку з виходом на пенсію, враховуючи, що 65 років для суддів загальної юрисдикції – це граничний термін, після досягнення якого їхні повноваження припиняються. «Відпрацював, вважаю, гідно, а тепер йду на заслужений відпочинок», - зазначив Сергій Лєсной.

Нагадаємо, Сергій Лєсной народився 1 жовтня 1953 року в м. Харкові. В 1976 році закінчив з відзнакою юридичний факультет Львівського державного університету. З 1990 року працював суддею у Шевченківському районному суді Львова. З квітня 2003 року очолював Сихівський районний суд м. Львова.

В 2003 році Сергію Лєсному було присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Упродовж своєї кар’єри Сергій Лесной розглядав багато резонансних справ, зокрема, про торгівлю підробленими бронежилетами у 2014 році, справу «Доктора Пі» Андрія Слюсарчука, справу про відому «аферу століття» з львівською комунальною нерухомістю. Одна з останніх гучних справ, головуючим у якій був суддя Сергій Лєсной, - справа «бурштинової мафії» на Рівненщині..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ