Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Військового комітету НАТО побував на Яворівському полігоні

Головні напрями військового співробітництва між Збройними Силами України та їх партнерами з числа держав-членів Північноатлантичного альянсу стали головною темою виїзного засідання Військового комітету НАТО в форматі з Україною на рівні військових представників, повідомила прес-служба Національної академії сухопутних військ.

Захід відбувся 19 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (с. Старичі, Львівська область) під головуванням Голови Військового комітету НАТО Петра Павела.

Українську військову делегацію на цій зустрічі очолив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

«Візит Військового комітету НАТО в Україну є свідченням незмінної уваги воєнно-політичного керівництва Альянсу до процесів, що відбуваються в нашій державі, та постійної підтримки, яка надається Альянсом з підвищення оборонних спроможностей та проведення рішучих реформ в оборонній сфері», - зауважив з цього приводу генерал армії України Віктор Муженко.

У ході засідання сторони обмінялися оцінками щодо поточного стану та перспектив розвитку ситуації з безпеки в Україні та навколо її кордонів, щодо впливу цієї ситуації на загальний стан регіональної та європейської безпеки.

Важливою темою переговорів стала участь України в операціях з підтримання миру та безпеки під проводом НАТО. Незважаючи на протистояння російській агресії на Сході, станом на сьогодні Україна залишається єдиною державою-партнером, яка бере участь в переважній більшості військових операцій Північноатлантичного альянсу.

Учасники заходу отримали докладну інформацію щодо ходу реформування та розвитку Збройних Сил України, їх поступового наближення до стандартів НАТО, як це передбачено Річною національною програмою під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік та Державною програмою розвитку Збройних Сил України до 2020 року. Зокрема, йшлося про подальше вдосконалення системи підготовки військ та про формування професійного сержантського корпусу у Збройних Силах України.

Представники держав-членів НАТО відмітили суттєвий прогрес, досягнутий Збройними Силами України на шляху реалізації реформ, підтвердили готовність продовжити допомогу Україні у цьому процесі як у багатосторонньому, так і у двосторонньому форматах.

У ході дводенного візиту в Україну делегація Військового комітету НАТО на чолі з його Головою генералом Петром Павелом відвідала Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також ознайомились з можливостями і діяльністю Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Зустрічали військових високопосадовців голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, львівській міській голова Андрій Садовий та начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

В рамках візиту представницької делегації НАТО в Україну начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко провів двосторонню зустріч із Головою Військового комітету НАТО Петром Павелом. Він висловив Голові Військового комітету НАТО щиру вдячність за значний особистий внесок у розвиток відносин між Північноатлантичним альянсом і Україною, з огляду на те, що генерал Петр Павел невдовзі залишить займану посаду.

Виїзне засідання Військового комітету НАТО в Україні відбулось в доброзичливій та конструктивній атмосфері. Це вже другий подібний захід, проведений за часи співпраці з Альянсом на території нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ