Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Єврокомісії офіційно оголосила про план відновлення України

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу офіційно оголосила про план відновлення України, окресливши, що у ньому мають поєднуватися інвестиції із реформами - у таких галузях, як боротьба з корупцією, адміністративна спроможність, верховенство закону та незалежність судової системи.
Урсула фон дер Ляєн

Про це повідомляє УНН.

Україна перебуває на передовій та захищає європейські цінності. Ми продовжимо бути на їхньому боці протягом усієї цієї війни і коли вони будуть відновлювати свою країну", - вказала голова Єврокомісії.

"Нам потрібно подумати про прийдешнє - з ширшими зусиллями щодо відновлення. ЄС несе відповідальність і стратегічно зацікавлений у тому, щоб очолити ці зусилля щодо відновлення. Лідери ЄС запропонували нам подумати про це на зустрічі у Версалі. І це те, що ми зробили. Принципи відновлення мають поєднувати інвестиції із реформами", - зазначила фон дер Ляєн.

За її словами, згодом вони підтримають Україну в її європейського шляху.

"Це має бути перспективний план, який повністю відображатиме потреби, визначені Україною. План стосуватиметься ключових реформ у таких галузях, як боротьба з корупцією, адміністративна спроможність, верховенство закону та незалежність судової системи. І він має бути міцно закріплений у переході до зелених та цифрових технологій та фундаментальних європейських цінностей", - зазначила голова Єврокомісії.

При цьому вона наголосила, що, "звичайно, ЄС буде і не повинен бути єдиним, хто сприятиме цим зусиллям".

"Ось чому ми пропонуємо платформу відновлення в межах цього плану, спільно очолюваного Україною та Єврокомісією та об'єднуючої держави-члени ЄС, інших двосторонніх або міжнародних донорів, міжнародних фінансових інститутів та інших партнерів-однодумців", - зазначила фон дер Ляєн.

За її словами, метою цієї платформи буде "узгодження напрямку руху та забезпечення максимальної синергії всіх зусиль".

"Ці інвестиції допоможуть Україні стати сильнішими та стійкішими після руйнувань, завданих путінськими солдатами", - зауважила голова Єврокомісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ