Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Європейської ради та Президент Єврокомісії оприлюднили заяву

Заява Голови Європейської ради Шарля Мішеля та Президенти Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн щодо безпрецедентної та безпричинної військової агресії проти України
Ми найрішучіше засуджуємо безпрецедентну військову агресію Росії проти України. Через свої безпричинні та необґрунтовані воєнні дії Росія грубо порушує міжнародне право і підриває європейську та глобальну безпеку й стабільність.
Ми закликаємо Росію негайно припинити бойові дії, вивести свої війська з території України і поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Такому застосуванню сили та примусу не місце у ХХІ столітті.
Шарль Мішель скликав термінову позачергову зустріч Європейської Ради. Під час цієї зустрічі, яка відбудеться пізніше сьогодні, лідери ЄС обговорять питання кризи. Також вони торкнуться питання подальших обмежувальних заходів, які призведуть до потужних і тяжких наслідків для Росії за її дії. Обговорення відбудеться в тісному контакті з нашими трансатлантичними партнерами. Урсула фон дер Ляєн визначить подальший пакет санкцій, що його наразі фіналізує Європейська Комісія. Рада його швидко схвалить.
Ми шкодуємо про людські втрати та гуманітарні страждання. ЄС та країни-члени готові до негайного надання гуманітарної допомоги. Ми закликаємо Росію та підтримувані нею збройні формування дотримуватися міжнародного гуманітарного права.
Євросоюз твердо підтримує Україну та її народ, які зіштовхнулися з цією безперецедентною кризою. ЄС надасть подальшу політичну, фінансову та гуманітарну допомогу.
Ми координуємо наші дії та відповідь з нашими міжнародними партнерами, включно з НАТО та Групою Семи (G7), чиї лідери зустрінуться сьогодні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ