Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головні держустанови Молдови взяли під посилену охорону

Будівлі уряду, парламенту і адміністрації президента Молдови наразі охороняються посиленими нарядами поліції і спецпідрозділів МВС.

Як повідомив кореспондент Укрінформу в Молдові, в ці хвилини парламент розглядає позов генеральної прокуратури про зняття імунітету з депутата парламенту, лідера Ліберально-демократичної партії, колишнього прем'єр-міністра країни Влада Філата.

Філат звинувачується в тому, що під час перебування прем'єр-міністром, у 2010-2013 роках, він отримував хабарі від бізнесмена Ілана Шора. Розмір хабарів досягає 190 млн дол. Окрім цього, колишній прем'єр, за даними Генпрокуратури, пов'язаний з фірмою Caravita (фірма звинувачується у відмиванні грошей з Ощадбанку, а кримінальну справу щодо її керівників, родичів Влада Філата вже направлено до суду). Генеральний прокурор не виключає, що під час додаткових слідчих заходів може бути виявлений зв'язок Влада Філата з корупційною схемою з розкрадання з банківської системи країни більше мільярда доларів.

На початку 2015 року Центр з боротьби з корупцією заарештував Ілана Шора, якого підозрюють у причетності до банківських розкрадань, проте пізніше арешт було замінено на підписку про невиїзд. А на попередніх місцевих виборах бізнесмен Ілан Шор (чоловік російської співачки Жасмін) був обраний мером молдавського міста Оргєєв.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові проводиться розслідування про великі фінансові розкрадання з банківської системи країни, що згодом призвело до банкрутства трьох найбільших банків - Ощадбанку, Соціального банку і Unibank.

Нагадаємо, в ці самі хвилини в сквері перед парламентом Молдови проходить мітинг Партії соціалістів і «Нашої партії», учасники якого перекрили центральну вулицю Кишинева, вимагаючи відставки президента, уряду і парламенту.

Мітингувальники вимагають дострокових парламентських виборів і притягнення до кримінальної відповідальності винних у розкраданні «банківського мільярда».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ