Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав відвідав Львівщину

Із перебігом українсько-американського навчання «Репід Трайдент – 2015» ознайомився Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, - прес-центр навчання «Репід Трайдент - 2015».

Сьогодні, 23 липня, до Міжнародного центру миротоворчості та безпеки Академії сухопутних військ, де триває масштабне українсько-американське навчання «Репід Трайдент - 2015», завітав Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Разом із Командувачем Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим вони проінспектували навчальні ділянки полігону, де проходять підготовку учасники навчання з різних країн.

Спочатку свої навички із взяття під контроль населених пунктів та ведення бойових дій в умовах міської забудови високопосадовцям продемонстрували вояки ЗС США. Два взводи американських військовослужбовців, провівши необхідні інформаційно-психологічні та розвідувальні заходи, впевнено наблизились до імпровізованого населеного пункту та вступили в бій із «бойовиками», які нібито тримали оборону в цьому селищі. У ролі бійців незаконних збройних формувань, до речі, діяли курсанти Академії сухопутних військ. Результатом нетривалого зіткнення стало знешкодження «бойовиків» та взяття населеного пункту під контроль американським миротворчим підрозділом.

Генерал Філіп Брідлав високо оцінив навички американських солдатів. Під час неформального спілкування він подякував їм за професіоналізм і закликав не гаяти жодної хвилини дорогоцінного часу, який відведено для проведення навчання. За його словами, незважаючи на значний бойовий досвід американської армії, є чому повчитись військовослужбовцям ЗС США й в українських воїнів. Отримані нашими захисниками під час участі у Антитерористичній операції на сході України знання та навички є безцінними, адже віддзеркалюють найімовірніші загрози сучасних збройних конфліктів.

Згодом Головнокомандувач сил НАТО в Європі та Командувач СВ ЗС України ознайомились із процесом підготовки українських вояків до протидії саморобним вибуховим пристроям. Українські та канадські інструктори продемонстрували гостям зразки мінно-вибухових пристроїв, до виготовлення та застосування яких сьогодні вдаються бойовики незаконних збройних формувань, зокрема, й на сході нашої держави. Також генерал Брідлав та генерал-лейтенант Анатолій Пушняков мали можливість поспостерігати за діями українського підрозділу під час виявлення та знешкодження саморобних вибухових пристроїв.

Перебуваючи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, не оминули свою увагою військові високопосадовці й інші об’єкти навчально-матеріальної бази та соціально-побутової інфраструктури полігону. У штабах багатонаціональної бригади та підпорядкованих їй батальйонів, які відпрацьовує завдання із планування та організації дій підрозділів згідно сценарію навчання, вони поспілкувались із військовослужбовцями країн-учасниць та дізнались про деталі роботи кожної секції. А у центрі імітаційного моделювання бойових дій їм було продемонстровано можливості сучасних програмних засобів із відтворення віртуального театру збройного конфлікту.

Залишаючи терени Міжнародного центру миро творчості безпеки Академії сухопутних військ, Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав подякував керівництву навчання за гідну організацію цього заходу міжнародного військового співробітництва та запевнив, що Північноатлантичний альянс й далі тісно співпрацюватиме з нашою державою з метою підвищення обороноздатності України та підтримання миру й безпеки у східноєвропейському регіоні.

Підполковник Володимир Скоростецький, Майор Антон Миронович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ